08 dec. 2021 | 13:50

Locuri de muncă în IT, pentru românii fără experiență: un gigant tech face angajări

ACTUALITATE
Locuri de muncă în IT, pentru românii fără experiență: un gigant tech face angajări

Cel mai mare producător global de cipuri, Intel, face angajări pe piața muncii din România. Compania pune la bătaie 24 de posturi și se adresează atât persoanelor cu experiență, cât și celor care nu au mai activat până acum în câmpul muncii.

Intel are nevoie de 24 de angajați din România, pentru birourile din Timişoara, Galaţi şi Braşov. Conform anunțului reprezentanților companiei, cele mai multe locuri de muncă disponibile în cadrul Intel sunt pentru piața din Timișoara, respectiv 19. Patru joburi sunt lansate pentru Galați și unul singur pentru Brașov.

Experiența nu e necesară

Intel are nevoie de oameni talentați, nu neapărat experimentați. Astfel, sunt disponibile poziții pentru persoanele proaspăt ieșite de pe băncile școlilor, dar și pentru studenți. În unele situații, însă, compania impune o experiență anterioară chiar și de opt ani, pentru că acele poziții presupun o mai mare pricepere în domeniu.

Ei bine, dacă ești interesat de domeniul IT sau de HR, trebuie să știi că pentru poziţiile de interni care se adresează studenţilor începând cu anul 3 sau 4 şi celor care au absolvit de curând facultatea, compania pune la bătaie trei poziţii, respectiv: Digital Design and Automation, Validation Eng şi Software Development.

Concret, Intel oferă poziții de ingineri de software, de Deep Learning, de Firmware, testeri, arhitecţi Deep Learning SW sau IT-işti cu diferite specializări, inclusiv manageri.

Experții în resurse umane susțin că joburile în IT sunt viitorul pe piața muncii din întreaga lume. Dacă vrei un job stabil, cu perspective de dezvoltare și care să îți ofere un venit lunar constant și consistent, acest domeniu este ideal pentru tine.

De asemenea, HR-ul reprezintă un alt sector considerat a fi de viitor, în condițiile în care acesta traversează o puternică tendință de dezvoltare și va fi tot mai multă nevoie de el, pe piața muncii a următorilor ani, atât în plan intern, cât și la nivel internațional.