Laptopul care pare de două ori mai scump decât e: de ce merită toți banii

Laptopul care pare de două ori mai scump decât e: de ce merită toți banii

După ce a reușit să facă rădăcini solide în piața de mobile, Xiaomi își încearcă norocul în domeniul laptopurilor cu o nouă generație de ultraportabile atractive.

Noul Xiaomi Mi Notebook 14 reprezintă un upgrade important față de vechile sisteme portabile ale chinezilor. În contextul în care nu se pare că vom înceta prea curând să muncim de acasă, un astfel de gadget ușor de luat de la birou în pat, până în bucătărie și înapoi este ideal.

Cu un design atractiv, compact și trăsături pătrățoase, noul Mi NoteBook 14 are, pentru prima oară, o cameră web integrată în rama superioară a panoului. La interior, ascunde un procesor Intel Core i5 de generația a zecea și, în funcție de buget, îl poți cumpăra în două configurații. Partea interesantă este însă prețul. Indiferent pentru ce dotări optezi, îl vei cumpăra cu 500 – 560 de euro, mai mult decât decent pentru un portabil cu carcasă metalică ce pare cât se poate de andurant.

Numele său complet este Xiaomi Mi Notebook 14 (IC) și, în total, poate fi cumpărat într-una din trei versiuni. Cea mai ieftină se rezumă la 8GB RAM, un SSD de 256GB și un chipset grafic integrat de la Intel UHD Graphics 620. Un pic mai scumpă este o iterație cu un spațiu de stocare dublu, 512GB SSD.

Versiunea de top, cea menționată mai sus la 560 de euro, are un chipset grafic dedicat GeForce MX250. Ca referință, aceasta din urmă nu este neapărat o placă video pentru gaming, dar ar trebuie să facă față la CounterStrike sau Fortnite. Indiferent de dotările interne, în partea de sus vei avea un panou Full HD 1080p cu un raport de aspect de 16:9. Acumulatorul este de 46Wh, iar partea de conectivitate include un mod Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0. În plus, ai trei porturi USB 3.0, un HDMI și o ieșire stereo de 3,5 milimetri.

Laptopul cântărește 1,5 kilograme, dar se încadrează într-o grosime maximă de 18 milimetri. Deși există deja pe Amazon, nu știm când sau dacă va ajunge în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: