Xiaomi Mi Notebook Pro e concurentul perfect pentru MacBook Pro

Xiaomi Mi Notebook Pro e concurentul perfect pentru MacBook Pro

În aceeași perioadă în care Xiaomi Mi Mix 2 a început să facă valuri la nivel global, chinezii au dezvăluit cel mai sprinten laptop al lor de până acum, Xiaomi Mi Notebook Pro.

Chinezii nu s-au ferit niciodată să imite designuri consacrate și, chiar dacă Mi Mix 2 va întoarce privirile curioșilor, Mi Notebook Pro este o clonă de MacBook Pro. Acesta este construit în jurul unui panou de 15,6 inci, dar este un pic mai sprinten decât cel mai rapid notebook Apple. În plus, conectica este mult mai generoasă pe marginea laptopului Xiaomi.

Xiaomi nu a intrat de foarte mult timp pe piața de notebook-uri, dar a împlinit deja un an și era nevoie de o reîmprospătare a gamei. Totul a început cu Mi Notebook Air, o clonă de MacBook Air și ocntinuă acum cu Xiaomi Mi Notebook Pro, o clonă de MacBook Pro.

Detaliile de design contează însă mai puțin. Important este că vorbim de un gadget atrăgător, compact și cu o performanță de invidiat. Partea un pic amuzantă este că similaritățile dintre notebook-urile Xiaomi și Apple au fost evidențiate în imaginea de mai jos din prezentarea chinezilor.

mi-notebook-pro-macbook-pro-comparison

Xiaomi Mi Notebook Pro folosește cele mai noi procesoare Intel Quad Core de generația a opta împreună cu un chipset grafic NVIDIA GeForce MX150, varianta pentru mobile a GT 1030. Un SSD de ultimă generație completează pachetul.

Pentru că nu vorbim de un gadget Apple de ultimă generație, conectica este una foarte generoasă. Vorbim în continuare de porturi USB Type C de tip Thunderbolt 3, dar acestea sunt doar două în loc de patru în cazul ultimului MacBook Pro. Pe de altă parte, Xiaomi a găsit loc pe marginea sistemului său portabil pentru un cititor de carduri SD, două porturi USB 3.0, un HDMI și o ieșire de căști. Alimentarea cu energie electrică se realizează prin USB-C. Cursa tastelor este de 1,5 milimetri, semnificativ mai mare decât în cazul celei mai noi generații de MacBook-uri.

Xiaomi Mi Notebook Pro are un cititor de amprente compatibil cu Windows Hello, un acumulator cu încărcare rapidă (50% în doar 35 de minute) și un sistem audio Harman Infinity. Un pic frustrantă este rezoluția nativă full HD 1080p a panoului cu un gamut de 72% din NTSC. Prețul pentru această jucărie începe de la 860 de dolari pentru varianta cu i5, 8GB RAM și 256GB SSD, dar sare până la 1070 de dolari pentru i7-8550U, 16GB RAM și 256GB SSD.

mi-notebook-pro-3

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: