Lansarea majoră de la Facebook: cum te va influența noua opțiune

Lansarea majoră de la Facebook: cum te va influența noua opțiune

Facebook a făcut lansarea mult așteptată de către unii dinte utilizatorii săi: Bulletin. Mark Zuckerberg a anunțat noul proiect în timpul unei transmisiuni audio live, spunând că proiectul a fost un „răspuns la ceea ce se întâmplă în ecosistemul media”.

Buletinul va găzdui un amestec de conținut gratuit și plătit. Unele articole vor fi disponibile gratuit, în timp ce altele vor fi în spatele unui preț. Abonații care aleg să plătească vor avea acces la funcții suplimentare, cum ar fi Grupuri Facebook dedicate sau ecusoane speciale.

Ca și buletinul informativ Substack, Facebook plătește unii scriitori în avans pentru a participa în cadrul acestei noi platforme. Zuckerberg a mai spus că Facebook nu va lua un comision din veniturile scriitorilor  și le va oferi posibilitatea de a-și duce conținutul și listele de abonați cu ei pe o altă platformă.

Ceea ce este interesant, spre deosebire de anterioarele tentative de jurnalism ale Facebook, este faptul că Bulletin este găzduit în afara aplicației Facebook principale.

Lansarea Facebook este găzduită aparte de aplicația principală

Platforma de newsletter are propriul site web și branding, însă va profita de instrumentele de distribuție Facebook. Buletinele informative vor fi integrate în paginile Facebook ale autorului, iar cititorii pot găsi conținutul în secțiunea de știri a aplicației Facebook. Autorii vor avea, de asemenea, capacitatea de a „completa scrisul” cu podcast-uri și sesiuni audio, a spus Zuckerberg.

Linia inițială de scriitori include autori precum Malcom Gladwell și Adam Grant și fețe de la televizor, cum ar fi fostul corespondent CNN Casa Albă Jessica Yellin și fostul corespondent ESPN Erin Andrews. Deocamdată, nu se știe când Facebook va deschide Buletinul dincolo de lista sa inițială de scriitori selectați manual.

Compania descrie programul ca fiind o „versiune beta închisă”, dar Zuckerberg a spus că vor veni mai mulți scriitori la bord în „săptămânile următoare”, inclusiv persoane specializate în știrile locale. Recode a raportat anterior că pionierul tehnologic era dornic să evite genul de scriitori „politici” care au cauzat unele dureri de cap pentru Substack.

Citește și: