Cum crede vizionarul Mark Zuckerberg că vom folosi realitatea virtuală în viitorul apropiat

Cum crede vizionarul Mark Zuckerberg că vom folosi realitatea virtuală în viitorul apropiat

Mark Zuckerberg și-a pus definitiv amprenta asupra secolului în care trăim, modernizând pentru totdeauna lumea virtuală așa cum o știam cu toții înainte de Facebook.

Zuckerberg și-a câstigat autoritatea de mare vizionar în domeniu, motiv pentru care trebuie să îl credem pe cuvânt atunci când face predicții.

Una dintre aceste predicții formulate recent de Mark Zuckerberg se referă la realitatea virtuală. CEO-ul celei mai mari platforme de socializare din lume e de părere că dispozitivele VR vor depăși curând domeniul jocurilor și le vom folosi în viața noastră de zi cu zi.

Ele ne vor simplifica activitățile, în special pe cele recreative, rupând bariera fizică dintre oameni.

Vom putea fi alături de oameni care se află, fizic, în celălalt colț al lumii și nici măcar nu vom simți că există o distanță între noi.

Cum vom integra dispozitivele VR în viața de zi cu zi

Potrivit lui Zuckerberg, dispozitivele VR vor fi extrem de folosite, de exemplu, în fitness și în sport în general.

Nu va mai fi nevoie să ne deplasăm la sala de fitness, sau să ajungem fizic la un anumit antrenor pentru a lua parte la un curs de box, ci vom putea face asta de acasa, prin intermediul realității virtuale, care ne va da impresia că suntem alături de antrenorul nostru și fizic, explică vizionarul care a pus bazele Facebook.

„Gândește-te la asta ca la Peloton, unde ai un abonament, dar în schimb dispozitivul este VR și îți pui setul cu cască și te afli într-un mediu uimitor și faci un curs de box cu un instructor sau un curs de dans ,” a explicat Mark Zuckerberg, la conferința tehnologică franceză VivaTech, care a avut loc joi.

Potrivit lui Zuckerberg, realitatea virtuală va veni cu mai multe avantaje decât presupun, de exemplu, actualele conferințe video, atât de folosite de oamenii din întreaga lume, în special pe perioada pandemiei de coronavirus, când omenirea s-a aflat sub restricții de circulație.

Va fi alt sentiment, vor fi alte senzații, alte posibilități, vom trece la nivelul următor.

Potrivit lui Mark Zuckerberg, un nou software va face ca întâlnirile să poată avea loc în VR „destul de bine”, in viitorul apropiat.

În această săptămână, compania a anunțat că va începe testarea reclamelor care vor apărea în căștile sale de realitate virtuală Oculus. Oculus Quest de pe Facebook s-a dovedit popular în timpul pandemiei coronavirusului, deoarece oamenii căutau mai multe opțiuni de divertisment acasă.

Citește și: