Juriul a decis: Apple trebuie de plătească 300 milioane de dolari în litigiul brevetelor

Juriul a decis: Apple trebuie de plătească 300 milioane de dolari în litigiul brevetelor

Un juriu din Texas a stabilit că gigantul Apple trebuie să plătească companiei Optis 300 milioane de dolari.  Litigiul în urma căreia s-a decis această sumă a fost deschis în legătură cu brevetele folosite pentru dispozitivele iPhone și iPad. Acestea folosesc anumite tehnologii wireless care aparțin companiei Optis 300. Ei susțin că iPhone-urile, iPad-urile și chiar ceasurile Apple ar fi încălcat brevetele Optis. Cele cinci brevete implicate în caz aparțineau companiilor Samsung, LG și Panasonic.

În 2020, un alt juriu a acordat companiei Optis 300 daune în valoare de 506 milioane de dolari. Compania urmărește și Apple din Marea Britanie, de la care speră că va primii drepturi de folosință în valoare de 7 miliarde de dolari. Deși pentru producătorii de la Apple această sumă nu este una însemnată, se pare că frica lor este alta.

Cum privesc cei de la Apple situația?

Pentru Apple, această luptă încă nu s-a încheiat. Producătorul de iPhone acuză compania Optis că ei vor să obțină plăți nerezonabile de pe urma acestor brevete.  Ea declară ”Optis nu fabrică niciun produs și singura sa activitate este să dea în judecată companiile cu brevetele pe care le-au acumulat”. Ei mai menționează că ”Vom continua să ne apărăm împotriva încercărilor lor de a colecta plăți necorespunzătoare pentru brevetele pe care le-au dobândit”.

The Register spune că Apple nu este afectată de decizia juriului. Valoarea cerută nefiind însemnată pentru ei. Compania a realizat venituri nete de 21,7 miliarde de dolari în ultimul trimestru. Pentru ei plata de 300 milioane de dolari prezintă profitul raportat la o zi.

Preocuparea lor este ca Optis să nu obțină plăți regulate din aceste brevete. Aceasta ar însemna că prețul produselor vândute să se majoreze, iar costurile vor trebui să includă și taxa brevetelor. Prin urmare, preocuparea lor imediată nu sunt cei 300 de milioane de dolari. Aceștia se gândesc mai mult la urmările pe care această decizie le-ar putea avea în timp.

Citește și:
Etichete: