Jocurile de top de pe PC ajung în browser: GeForce Now suportă Google Chrome

Jocurile de top de pe PC ajung în browser: GeForce Now suportă Google Chrome

GeForce Now este cel mai popular serviciu de streaming pentru jocuri și, probabil, cel mai rentabil. Acum, îl poți utiliza și în Google Chrome.

NVIDIA a fost una dintre primele companii care a decis să-și ofere fermele de servere pentru gaming în cloud, cu o performanță deosebită chiar și pe sisteme slabe. Până acum, însă, implica instalarea unei aplicații client omonime. Lucrurile au devenit însă semnificativ mai simple, dacă vrei să testeze versiunea gratuită a serviciului sau chiar să te abonezi.

Din weekendul care tocmai s-a încheiat, GeForce Now a început să suporte funcționarea în browserul Chrome, fără să fie nevoie să instaleze nimic. În acest fel, vei putea juca cele mai noi și mai pretențioase jocuri într-o rezoluție de până la Full HD 1080.

Particularitățile acestui anunț pe partea de compatibilitate cu Chrome au fost incluse în detaliile versiunii 2.0.27 de GeForce Now. Funcționează la fel de bine în Chrome pe Windows sau macOS, dar cei de la NVIDIA au înfățișat noua funcție ca fiind în beta. În cazul în care vrei să folosești GeForce Now în Chrome pe Linux, este posibil să funcționeze, dar acel scenariu nu este suportat în mod oficial.

Dacă ai făcut efortul financiar să-ți cumperi unul dintre noile Mac-uri cu procesor Apple M1, acelea sunt de asemenea suportate. În plus, odată cu noua versiune a serviciului, îl poți partaja ușor cu prietenii folosind un link pe care să-l trimiți printr-un mesaj sau eMail. Dacă vrei să sari direct într-un joc din cloud, în doar câteva momente, aceasta este de asemenea o posibilitate prin crearea unei scurtături pe desktop, un detaliu care era imposibil în trecut.

Pentru context, GeForce Now s-a lansat în mod oficial și ieșit din beta în urmă cu aproximativ un an. Între timp, a învățat să funcționeze pe iOS prin browserul Safari și pe ChromeOS. Suportul pentru Chrome ar trebui să extindă și mai mult baza de utilizatori.

Citește și: