Jocul video cu o poveste extraordinară pe care o vor înțelege perfect românii care au trăit în comunism

Jocul video cu o poveste extraordinară pe care o vor înțelege perfect românii care au trăit în comunism

Nu se întâmplă prea des să vorbim de jocuri nou care să schimbe perspectiva asupra industriei. E cazul acum cu unul aparte.

De ce se întâmplă în Rusia ai mai auzit. De cum a fost implementat regimul sovietic în Rusia, România și alte țări ai mai auzit. Ei bine, Militsioner combină lucrurile și devine jocul perfect despre Rusia, dar și despre oricare alt regim autoritar, absurd și care se bazează pe supraveghere în pasă.

În centrul acțiunii ești tu, jucătorul, dar și un milițian uriaș. E uriaș la propriu și domină tot ce înseamnă orașul și supraveghează fiecare mișcare. Jocul pornește de aici.

E un simulator de evadare extraordinar, prin absurd și abordare, și care poate avea priză la o grămadă de oameni care au trăit sau s-au îngrozit de comunism. Jocul a fost creat de compania rusă TallBoys.

Militsioner poate deveni un titlu iconic chiar și pentru viitor

Proiectul a fost anunțat în septembrie 2020, iar cei de la TallBoys au lansat deja un trailer de gameplay destul de sugestiv.

Cu o atmosferă distopică pe care o regăsești în cărțile lui Orwell sau în Rusia sovietică și a lui Putin, jocul te poate duce cu gândul și la Orașul 17 din Half Life 2.

Dezvoltatorul jocului vrea să mai adauge o nuanță importantă acțiunii. Să poți interacționa cu milițianul gigant din poveste cu vocea ta. Ceea ce se poate dovedi o sarcină prea mare și e posibil ca fix aceasta să ducă la întârzieri.

„Pentru ca polițistul și mediul să înțeleagă corect jucătorul, lucrăm la un sistem care să proceseze corect răspunsurile acestuia în funcție de context. Este important ca acesta să nu facă greșeli stupide sau să creeze obstacole, deoarece răspunsurile vor influența starea de spirit și atitudinea milițianului față de jucător.
TallBoys, citat de IGN

În orice caz, Militsioner e jocul de care avea nevoie toată Europa de Est, generații tinere și generații mai vechi. Un titlu similar, făcut de români, e Black The Fall, dacă vrei să-l încerci.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: