Viitorul joc video de succes ar putea fi acesta despre comunism și creat de români

, 26 Oct, 16:27

Câțiva români lucrează în București la un joc despre comunism. Acțiunea se va concentra în jurul deciziilor jucătorilor, la granița dintre violență și lașitate. Jocul se numește „Black the Fall“ și românii caută să îl finanțeze printr-o campanie pe Kickstarter.

black the fall comunism

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la Revoluție. Tot anul acesta a debutat pe platforma de crowdfunding jocul „Black the Fall“. Jocul creat de patru români trebuie să strângă în următoarele patru zile încă o sumă de aproape 6.000 de lire sterline. Sand Sailor este compania sub care este dezvoltat și au peste 18.000 de lire strânse până acum. E un obiectiv greu pentru a pune în practică un proiect care a pornit improbabil, ca un proiect de final de semestru la facultate, scrie „Adevărul“.

La Revoluție, echipa care creează acum „Black The Fall“ era încă mică. Pe atunci, Cristi urmărea trasoare de tanc de pe balconul blocului din Piteşti. Nicoleta se temea că miliţia va veni să-i certe pentru că au pornit radiatorul. Andrei era doar mic, iar Anca adormise. Aşa a fost Revoluţia pentru echipa Sand Sailor. Au trecut anii, iar experienţele de atunci s-au transformat în actualul joc, primul care se inspiră din comunismul românesc.

Nicoleta Iordănescu şi Cristi Diaconescu vin din zone diferite, dar s-au întâlnit la Facultatea de Arte Plastice din Bucureşti. Tot acolo, în 2013, la tema de final de semestru au ales să facă un joc. De asta l-au cooptat pe Andrei Farkas, un vechi coleg de facultate a lui Cristi. Aşa a apărut „Black the Fall“, în prima sa versiune. După un feedback pozitiv din partea colegilor şi comunităţii de pe internet, cei trei au vrut să ducă totul mai departe.


Aşa că de la finalul anului trecut au încercat să facă o variantă nouă, mai complexă. În primăvară au contactat-o pe Anca Lupulescu, o programatoare de Unity care a intrat în echipă cu toată inima, după ce şi-a dat demisia de la jobul ei anterior. „Black the Fall“ e un joc atipic – nu are dialog, ci doar acţiune. Animaţia face totul şi jucătorul va fi pus în faţa unor alegeri. Şi e primul joc despre comunism. „Black the Fall“ e un joc de tip side scroller, adică privim personajul din lateral. E 2.75D, aşa cum îl descriu creatorii săi, pentru că în permanenţă camera se apropie şi se depărtează. În cadrul acţiunii, personajul principal, Black, are de ales cum să răspundă provocărilor: violent, prin a se ascunde sau prin a rezolva un puzzle.

Povestea completă a jocului este pe „Adevărul“

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail