Jaf în Madrid pentru o sumă fabuloasă: cum au fost furați patru milioane în bitcoin

Jaf în Madrid pentru o sumă fabuloasă: cum au fost furați patru milioane în bitcoin

Un cunoscut afacerist din sectorul digital a reclamat că un grup de hoți i-au furat „câteva zeci de milioane de euro în bitcoini” după ce i-au jefuit apartamentul din Madrid.

Acesta a povestit că a fost torturat timp de mai multe ore, iar atacatorii l-au forțat să spună parolele de acces la conturile sale digitale. Aparent, grupul era format din patru sau cinci inși care au forțat intrarea în apartament, după ce au sunat la ușă și victima a deschis.

Din datele publicate de către poliția spaniolă reiese că declarația dată de antreprenor este autentică. De asemenea, se presupune că bărbații provin din Europa de Est, dar autoritățile au spus că i-au în calcul toate pistele posibile, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Madrid.

În întreaga lume, crimele din cauza monedelor digitale s-au întețit în ultima perioadă, acesta este doar ultimul exemplu al unui asemenea atac. Cu toate acestea, de regulă hoții se limitează la măsuri digitale de a sustrage atât informația cât și banii.

O crimă violentă

Toată acțiunea a avut loc în cursul acestei săptămâni, într-un complex de apartamente de lux din apropierea muzeului Prado din centrul capitalei spaniole. Victima este un cetățean american în vârstă de 38 de ani din Santa Barbara, California, care trăiește în Spania de la finele anilor 1990.

Conform declarației păgubitului, în momentul atacului, în apartament mai erau două persoane, un prieten al său și un meseriaș, care au fost legați și li s-a pus câte un căluș. Mai mult, acesta a descris toată lupta spunând că hoții l-au atacat cu un taser, l-au zgâriat pe piept cu un cuțit și l-au stropit în ochi cu un spray.

Pe lângă comoara digitală au mai fost furate, de asemenea, laptopuri, tablete și telefoane mobile.

Potrivit relatărilor din media, au existat martori la această aucțiune. Un vecin a afirmat că a văzut un grup de bărbați cu fețele acoperite ieșind din clădire cu mai multe genți de mari dimensiuni.

Citește și: