iPhone 13 Pro Max, cel mai bun telefon din lume la un capitol important: cu ce a rupt gura experților

iPhone 13 Pro Max, cel mai bun telefon din lume la un capitol important: cu ce a rupt gura experților

Ca de fiecare dată, cu surle și trâmbițe, Apple a lansat în această toamnă patru telefoane. Toate folosesc același procesor și rulează același sistem de operare. Pe de altă parte, există niște distincții importante de performanță care justifică discrepanțele semnificative de preț, mai ales în cazul iPhone 13 Pro Max.

iPhone 13 este disponibil în patru versiuni, iar în funcție de locația ta de pe mapamond, s-ar putea să fi pus deja mâna pe el. Din păcate, românii nu sunt la fel de norocoși. Dincolo de asta, datorită faptului că undeva în lume se pot cumpăra, au fost deja supuse celor mai serioase teste. Astfel, cei de la DisplayMate au ajuns la o concluzie surprinzătoare în ceea ce privește noul iPhone 13 Pro Max, cel mai scump smartphone lansat de Apple vreodată. Ca referință, versiunea cu o capacitate de 1TB se vinde cu 1829 de euro în Germania și nu este exclus să ajungă în România la aproximativ 10.000 de lei.

Cât de bun este iPhone 13 Pro Max, de fapt

Conform analizei realizate de DisplayMate, noul iPhone 13 Pro Max are cel mai bun ecran integrat vreodată într-un smartphone, din aproape orice punct de vedere. Din acest motiv, se bucură de distincția DisplayMate Best Smartphone Display Award, alături de nota A+. De unul singur, a stabilit sau a egalat nu mai puțin de 12 recorduri legate de parametri ai ecranelor de smartphone.

Ca referință, cea mai impresionantă particularitate are legătură cu acuratețea culorilor și a contrastului. În cazul celui mai scump model de iPhone 13, acestea sunt calibrate din fabrică cu precizie elvețiană. Telefonul suportă întregul spectru sRGB și spectrul DCI-P3, fiind capabil să le afișeze pe amândouă aproape perfect. Tot la plusuri intră certificările HDR10 și Dolby Vision, amândouă facilitate de luminozitatea maximă de 1200 de niți a panoului. Nu în ultimul rând, funcționează fără probleme în tandem cu ochelari polarizați pe verticală sau orizontală.

iphone 13 pro max ecran test

Citește și: