Iohannis, ”prins cu mâța-n sac”: ”minte din nou, pentru Guvernul său”, atrage atenția Ciolacu

Iohannis, ”prins cu mâța-n sac: ”minte din nou, pentru Guvernul său”, atrage atenția Ciolacu

Cel mai important subiect din ultimele săptămâni ține de Planul Național de Redresare și Reziliență, proiectul care ar putea să ne aducă până la 30 de miliarde de euro în investiții, dar autoritățile de la București sunt foarte ineficiente în a-l transmite la Bruxelles.

Când vine vorba de procesul de realizare al PNRP, Guvernul a fost foarte lent în a bate în cuie mai multe puncte importante. Din acest motiv, documentul nu a ajuns la Comisia Europeană pentru verificare și, implicit, banii nu au ajuns în țară pentru a se demara proiecte importante, precum autostrăzi.

Președintele Klaus Iohannis a încercat să calmeze spiritele pe marginea acestui subiectul afirmân că doar Portugalia a transmis, până la această oră, Planul Național de Redresare și Reziliență. Cu mai multe argumente ce par cât se poate de pertinente, Marcel Ciolacu atrage atenția că președintele României a mințit. Numărul țărilor care au depus deja cererile de finanțare este semnificativ mai mare.

„Iohannis minte din nou pentru Guvernul Său! ‘Din informaţiile mele, până acum doar Portugalia a depus PNRR’. Fals! Iar nu sunteţi pe fază şi aţi rămas în urmă, domnule Iohannis. Vă ajutăm noi unde să găsiţi informaţii solide şi documente europene despre ce fac alte ţări în timp ce Guvernul dumneavoastră doarme în bocanci. Italia a depus PNRR azi, aşa cum a anunţat premierul Mario Draghi. Luaţi şi citiţi, domnule Iohannis. Mai mult, acum două zile, premierul Draghi a prezentat Planul în Parlament. Aşa cum se face! Franţa şi Germania au prezentat azi în comun şi vor depune joi, de asemenea, planurile lor la Comisia Europeană. Luaţi şi citiţi, domnule Iohannis. Planul Franţei https://bit.ly/2Pq7ikk şi Planul Germaniei https://bit.ly/2S8XqfZ„, a scris liderul PSD, pe Facebook.

Pe lângă cele menționate mai sus, până și Spania se află pe ultima sută de metri când vine vorba de a înainta Planul Național de Redresare și Reziliență. Acesta a fost deja aprobat de către Guvernul de la Madris.

„Luaţi şi citiţi de la ‘socialistul’ Pedro Sanchez, domnule Iohannis https://bit.ly/2R0Dlbc. Şi planul Spaniei https://bit.ly/3gIW6dO. Numai Guvernul dumneavoastră, domnule Iohannis, s-a întors cu capul în traistă de la Comisia Europeană. Chiar dumneavoastră aţi promis că PNRR va fi trimis până pe 30 aprilie, iar acum o daţi la întors ca un şcolar prins cu temele nefăcute. Înţelegeţi că nu puteţi. Că aveţi un guvern incapabil. Înţelegeţi că e nevoie de consultarea mediului de afaceri, a sindicatelor şi a organizaţiilor neguvernamentale pentru a reuşi. Înţelegeţi că toate ţările civilizate au prezentat acest Plan în Parlamentele naţionale. Încetaţi să mai fiţi pe contrasensul Europei”, a menţionat Ciolacu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: