Rolul PSD în protestele împotriva restricțiilor din pandemie, detaliat de Ciolacu: au ieșit ”din disperare”

Rolul PSD în protestele împotriva restricțiilor din pandemie, detaliat de Ciolacu: au ieșit ”din disperare”

Cei mai mulți români asociază protestele din ultimele zile cu gruparea politică AUR. Cu toate acestea, șeful PSD a simțit nevoia să atragă atenția asupra poziției propriului partid față de manifestanți.

Deși a ținut să menționeze că PSD nu are nicio implicare în organizarea sau desfășurarea protestelor, liderul social democraților a manifestat multă empatie față de ei. Într-o intervenție la România TV, Marcel Ciolacu a insistat pe faptul că ei au ieșit ”din disperare”, de teamă că își vor pierde locul de muncă.

În același context, din cauza modului în care românii au ieșit în stradă, liderul PSD regretă că protestatarii nu au reușit ”să dea o lecție usturătoare” guvernanților. Cu alte cuvinte, înțelege și susține ieșirea în stradă în contextul pandemiei, cu condiția respectării regulilor sanitare, a restricțiilor și recomandărilor oferite de autorități. ”Aș ar fi arătat diferența dintre ei și cei aflați la putere”, a declarat Ciolacu.

„Cred că lumea a ieşit în stradă din disperare, din teama că îşi vor pierde locurile de muncă şi cred că s-au săturat de aroganţă, tupeu şi multă minciună. De un an şi jumătate numai minciună, nicio coordonare coerentă, toate măsurile sunt luate pompieristic. Aduceţi-vă aminte de marea petrecere din Guvern, era stare de urgenţă, toţi stăteam în casă, ieri ministrul Sănătăţii, cel mai important ministru într-o pandemie, era fără mască, azi am văzut-o şi pe Turcan la fel. Nu poţi pe români să îi faci terorişti şi reprezentanţii Guvernului să nu respecte nicio regulă. (…) Toate minciunile pe care le spun au început să se întoarcă împotriva lor”, a afirmat șeful PSD, marţi seară, la România TV.

Întrebat punctual despre implicarea PSD în protestele antirestricții, Ciolacu a răspuns simplu și eficient, ”Categoric nu”.

„Mi-aş fi dorit ca oamenii să le dea o lecţie usturătoare, să respecte toate regulile sanitare, aşa ar fi arătat diferenţa dintre ei şi guvernanţi, nu să se enerveze, dar lumea a ieşit de disperare. E cel mai incompetent Guvern posibil pe care l-a avut România. În locul lui Iohannis aş recunoaşte ce greşeală am făcut şi ar trebui să găsească soluţii. (…) Deschid şi închid şcolile, închid magazinele la 18.00, de parcă oamenii au slugi ca ei să îi trimită la cumpărături. Aglomerezi spaţiile publice, cum a fost tâmpenia cu închisul pieţelor, apoi spui că românii sunt vinovaţi? E dreptul românilor să manifeste. Mi-aş fi dorit să respecte toate regulile. Nu are PSD nicio implicare, se ştie asta, poate o implicare o are preşedintele, care spunea că e o simplă răceală”, a concluzionat liderul grupării social democrate.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: