Instagram se dă peste cap să-ți ascunde like-urile: ce soluție a mai găsit acum

Instagram se dă peste cap să-ți ascunde like-urile: ce soluție a mai găsit acum

De aproximativ doi ani, cei de la Instagram fac eforturi semnificative pentru a găsi cea mai bună soluție de a-ți ascunde like-uri la postări. Acum, tocmai au inițiat un nou experiment cu același scop.

Instagram și Facebook și-au dat seama că numărul de like-uri la postări poate deveni o sursă semnificativă de stres și tensiune. Cei mai mulți postează pe rețelele de socializare doar în speranța că acel număr va deveni mai mare decât în urmă cu o săptămână.

Au trecut doi ani de când au început teste cu ascunderea numărului de like-uri pe Instagram, fără ca gigantul să formuleze în tot acest timp un comunicat legat de scopul inițiativei. Planurile pe termen lung sunt în continuare necunoscute. Partea bună este că măcar vedem diverse actualizări aduse respectivului concept și nu sunt toate negative.

Cu noua schimbare, aplicată unui număr restrâns de utilizatori, aceștia au posibilitatea să aleagă like-urile pe care doresc să le ascundă, dacă există unele pe care nu mai vor să le vadă. De exemplu, vor putea ascunde numărul de like-uri pentru postările proprii, ca alți utilizatori de pe rețeaua socială să nu le mai poată vedea. Eventual, poți opta pentru ascunderea numărului de like-uri la oricine altcineva în afară de tine. Nu în ultimul rând, vei putea păstra like-urile așa cum sunt la ora actuală.

Aceasta din urmă probabil că a fost integrată ca un răspuns la feedbackul foarte agresiv din partea multor internauți care au dezamăgiți la maxim în momentul în care le-a dispărut numărul de like-uri după ultimul experiment la scară largă.

Momentan, nu este foarte clar dacă această schimbare va fi la un moment dat permanentă, dar un lucru este sigur. Deși eliminarea acelei funcții are beneficii semnificative pentru psihicul uman, oamenii nu sunt încântați de eliminarea ei. Este mult mai important să-ți poți cuantifica popularitatea postărilor.