Un like pe Instagram, subiectul unei investigații la Vatican: ce a făcut Papa

Un like pe Instagram, subiectul unei investigații la Vatican: ce a făcut Papa

Un like pe Instagram oferit de pe contul oficial de Instagram al Papei Francisc a făcut subiectul unei investigații de la Vatican, mai ales că, în mod oficial, Papa nu urmărește pe nimeni pe rețeaua socială.

Contul oficial al Papei de la Roma este @franciscus. Are 7,5 milioane de urmăritori din fiecare colț al mapamondului, dar nu urmărește pe nimeni. Numărul postărilor este de 972. Cu toate acestea, o persoană care administrează contul oficial al Papei a dat like unei poze postate de fotomodelul brazilian Natalia Garibotto.

După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, domnișoara era îmbrăcată foarte sumar în cadrul care a fost ”apreciat” de către profilul suveranului pontif. Ca referință, nici Garibotto nu are o prezență obscură în mediul online, ea având peste 2,5 milioane de urmăritori și 717 postări. Urmărește 569 de persoane.

În fotografia apreciată de contul Papei Francisc, tânăra poartă o vestimentația sumară inspirată de personajul de anime Sailor Moon. Like-ul cu pricina a ajuns în lumina reflectoarelor la câteva săptămâni după ce a fost aruncat în mediul online.

La data de 13 noiembrie, conform Agenției de Știri Catolice, încă puteai vedea like-ul cu pricina asociat imaginii de pe Instagram, dar a doua zi dispăruse.

Biserica Catolică a inițiat o investigație internă pentru a vedea cum a fost posibilă interacțiunea cu profilul fotomodelului în vârstă de 27 de ani, se arată într-un comunicat publicat de CNA. Din păcate, va fi aproape imposibilă găsirea vinovatului, având în vedere că există o echipă destul de numeroasă de oameni care administrează prezența în mediul online a Papei Francisc.

”Mama mea s-ar putea să urască pozele cu fundul meu, dar Papa face dublu click.”, a declarat Garibotto într-un interviu acordat Barstool Sports, manifestându-și entuziasmul pentru like-ul primit de pe contul oficial @franciscus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalia Garibotto (@nataagataa)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: