Instagram, pe limba ta: schimbarea pe care ți-ai dorit-o, dacă urmărești vedete străine

Instagram, pe limba ta: schimbarea pe care ți-ai dorit-o, dacă urmărești vedete străine

Instagram este o platformă foarte populară, având la nivel mondial peste 1 miliard de utilizatori. Acest lucru arată că de multe ori, urmărim persoane din alte țări, ale căror limbi nu le știm, astfel că ne este greu să înțelegem anumite mesaje. Instagram vine însă cu schimbarea mult așteptată pentru utilizatorii care întâmpină o astfel de situație.

Șansele sunt foarte mari să vedem stories care nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Acest lucru ne-ar putea determina să nu înțelegem mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru noi. Până aum, ceea ce trebuia să facem era să ieșim din aplicație și să încercăm să traducem ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum însă, nu mai este necesar acest lucru. De ce? Pentru că Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Cum funcționează schimbarea din cadrul Instagram

Poate te întrebi cum anume funcționeză noua opțiune din cadrul uneia dintre aplicațiile tale favorite. Ei bine, când aplciația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Odată cu lansarea aceste opțiuni, funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

Totuși, este un pas spre a face Instagram cât mai interesant și totodată de ajutor pentru utilizatorii săi. Oamenii pot profita, de asemenea, de funcția de subtitrare automată adăugată recent de Instagram pentru a depăși limita de traducere actuală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: