Instagram îmbunătățește securitatea: ce beneficii poți avea

Instagram îmbunătățește securitatea: ce beneficii poți avea

Începând de astăzi, Instagram va introduce o nouă funcție pentru a ajuta oamenii să-și îmbunătățească securitatea conturilor. Această acțiune vine după ce, dezvoltatorii au determinat că unele conturi ar fi putut fi expuse în fața atacatorilor.

Această nouă proprietate este denumită ”verificare de securitate”, iar instrumentul, îți va solicita să faci lucruri precum verificarea activității recente de conectare, precum și revizuirea informațiilor de profil, dar și actualizarea informațiilor de contact în cazul în care te afli în situația în care este necesară recuperarea contului.

Ceea ce trebuie menționat este faptul că noul instrument nu va recomanda adăugarea autentificării cu doi factori – 2FA, în contul tău deși, Instagram afirmă că recomandă cu ”tărie” activarea acestei funcții de securitate pentru toți utilizatorii săi.

Pe această perspectivă, compania notează cândva în următoarele săptămâni că va începe să permită oamenilor din unele țări să-și folosească numărul WhatsApp pentru a-și autentifica conturile.

Instagram vine cu funcția care te ajută să îți îmbunătățești securitatea contului

Integrarea WhatsApp este similară cu funcția de autentificare SMS existentă a Instagram. De fiecare dată când vei înceerca să te conectezi la contul tău, va trebui să introduci un cod din șase cifre, care este setat cu ajutorul WhatsApp.

Mai târziu, în aceeași postare pe blog, Instagram constată o creștere în ultimele luni a infractorilor cibernetici care încearcă să pătrundă în conturile utilizatorilor, în încercarea de a extrage informații personale, dar și parolele conturilor.

„Este posibil să vă spună că al dvs. cont riscă să fie blocat, că încălcați politicile noastre privind proprietatea intelectuală sau că fotografiile dvs. sunt distribuite în altă parte. Aceste mesaje sunt adesea escrocherii și încalcă politicile noastre”, a transmis compania.

Instagram a subliniat că, în care în care va trebui să intre în contact cu unul dintre utilizatorii săi, în legătură cu contul, nu va trimite un mesaj direct. În schimb, vei putea găsi orice comunicare din partea companiei, în pagina ”E-mail-uri de pe Instagram”, din meniul Setări al aplicației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: