10 feb. 2021 | 08:30

Inevitabilul s-a produs: vaccinații au liber la călătorii în mai multe țări. Lista completă

ACTUALITATE
Inevitabilul s-a produs: vaccinații au liber la călătorii în mai multe țări. Lista completă

După lungi speculații pe marginea acestui subiect, au început să apară primele dovezi că persoanele vaccinate vor avea un avantaj semnificativ când vine vorba de călătorii fără restricții.

În prima fază a acestei inițiative care va deveni, probabil, globală, Israel și Grecia au anunțat luni un acord pentru recunoașterea reciprocă a „pașapoartelor verzi”, ceea ce le va permite persoanelor vaccinate să călătorească liber între cele două țări, potrivit The Times of Israel, citat de Rador.

Măsura nu presupune „nici un fel de limitare, nici autoizolare, nimic”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu la o conferință de presă susținută împreună cu omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis. Mitsotakis l-a felicitat pe Netanyahu pentru campania de vaccinare a Israelului și a declarat că abia așteaptă sosirea turiștilor israelieni în Grecia odată cu ridicarea restricțiilor.

Restricțiile la care s-a referit oficialul grec sunt cele referitoare la cursele aeriene. Ca referință, autoritățile din Israel au fost votat săptămâna trecută prelungirea suspendării curselor aeriene în Israel până pe 20 februarie. Pentru context, acordul turistic Israel-Grecia a fost semnat la ministerul israelian de externe din Ierusalim de către ministrul israelian de externe Gabi Ashkenazi și omologul său grec, Nikos Dendias. Conform speculațiilor, noul acord ar putea intra în vigoare la scurt timp după Paște, sărbătoarea ca va începe la sfârșitul lunii viitoare.

Israelul negociază și cu Regatul Unit și Estonia deschiderea de coridoare aeriene pentru cei vaccinați, conform Radioului Armatei. Conform știrii difuzate luni, discuțiile se desfășoară deja de câteva zile. În același timp, Israelul poartă de asemenea discuții pentru încheierea de acorduri similare și cu România, Serbia, Cipru, Georgia și Seychelles, conform site-ului de știri Ynet.

Informația din această săptămână referitoare la relația dintre Israel și Grecia nu ar trebui însă să vină ca o surpriză majoră. Ca referință, cele două țări și Cipru au relații vechi de prietenie, inclusiv în ceea ce privește exploatarea gazelor naturale din Marea Mediterană. În același timp, cele trei au relații tensionate cu Turcia.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele