20 iul. 2021 | 12:05

Industria IT este în continuă expansiune: ce înseamnă creșterea la nivel global

ACTUALITATE
Industria IT este în continuă expansiune: ce înseamnă creșterea la nivel global

Industria IT este în continuare una dintre cele mai importante ramuri în ceea ce privește economia, la nivel mondial. Cheltuielile în domeniu sunt în creștere, iar expansiunea va continua să aibă loc.

Potrivit celor mai recente previziuni ale Gartner, cheltuielile din sectorul IT ar urma să ajungă la 4.200 de miliarde de dolari în decursul acestui an. Această cifră arată o creștere de 8,6% față de anul trecut, la nivel mondial.

„Cheltuielile pentru tehnologie intră într-o nouă fază de construire a bugetului. Chief Information Officerii caută parteneri care să poată gândi dincolo de sprinturile digitale din 2020 și să fie mai intenționali în eforturile lor de transformare digitală în 2021. Acest lucru înseamnă să creeze tehnologii și servicii care nu există încă și să își diferențieze și mai mult organizația pe o piață deja aglomerată”, a declarat John-David Lovelock, vicepreședinte de cercetare la Gartner.

Din cauza pandemiei, foarte multe companii încă se confruntă cu scăderi ale veniturilor. Acest lucru nu se întâmplă însă și în sectorul tehnologic, veniturile fiind accelerate în această perioadă, datorită implementării tehnologiei în cadrul tot mai multor business-uri.

Cum se detașează industria IT față de celelalte

Atât consiliile de administrație cât și directorii sunt mult mai receptivi și iau în considerare tot mai mult investițiile în tehnologie. Acestea sunt în strânsă legătură cu rezultatele lor în afaceri, implicit, creșterea veniturilor.

Segmentul serviciilor IT se află printre primele trei locuri ale domeniilor care au cunoscut cea mai mare creștere pe parcursul acestui an. Acest lucru se datorează în primul rând creșterii cheltuielilor pentru infrastructura ca și serviciu, venind în sprijinul afacerilor și totodată ajutând la evitarea costurilor ridicate.

Analiștii sunt de părere că doar pentru serviciile de telecomunicații va fi cheltuită cea mai mare sumă, de 1.444 miliarde de dolari, reprezentând o creștere de 3,5%, comparativ cu anul trecut. Locul al doilea este ocupat de sectorul IT, care va însuma 1.200 de miliarde de dolari, reprezentând o creștere de 9,8% față de anul trecut.