30 iun. 2021 | 09:30

Încălzirea globală face victime omenești: cum a ajuns Canada să aibă temperaturi record de caniculă

ACTUALITATE
Încălzirea globală face victime omenești: cum a ajuns Canada să aibă temperaturi record de caniculă

Deși există în continuare o reticență majoră față de fenomenul încălzirii globale, când începi să vezi oameni care își pierd viața în Canada din cauza temperaturilor extreme, ar trebui să-ți dea de gândit.

O mare parte din Canada, o țară recunoscută de altfel pentru temperaturile foarte joase în cea mai mare parte de timp a anului, a ajuns să se confrunte cu un val de căldură înfricoșător. În mod previzibil, victimele omenești nu au întârziat foarte mult.

Zeci de oameni au murit în această țară pe fondul unui nou val de căldură fără precedent pentru acest teritoriu, relatează BBC. Canada a înregistrat marţi o temperatură record pentru a treia zi consecutiv, mercurul termometrului urcând până la 49.5 grade Celsius în Lytton, o localitate situată la nord-est de Vancouver.

La prima numărătoare, de vineri, când a început valul de căldură, și până în prezent, poliția din zona Vancouver a fost asaltată cu apeluri de urgență, fiind raportate 130 de decese. În majoritatea cazurilor era vorba despre persoane în vârstă sau cu diverse afecțiuni medicale. Autoritățile au spus însă că valul de cădură este unul dintre factorii care au contribuit la decesul persoanelor respective.

Mercurul termometrului a urcat marți până la 49.5 grade Celsius în Lytton, o localitate situată la nord-est de Vancouver, în contextul caniculei înregistrate în ultimele zile. „La ora 16:20, staţia Lytton a înregistrat 49.5 grade, depăşind din nou recordurile zilnice şi istorice de temperatură, pentru a treia zi consecutiv”, a scris pe Twitter „Environment and Climate Change Canada (ECC)”.

Ca referință, recordul anterior de temperatură din zonă a fost înregistrat luni. La momentul respectiv, în această localitate. au fost de 47.9 grade Celsius.  Vancouver, metropola canadiană de pe coasta Pacificului, a înregistrat în ultimele zile temperaturi ce au depăşit constant 30 de grade Celsius, cu mult peste temperatură obişnuită pentru acest sezon, care nu depăşea 21 de grade Celsius.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele