Încă un avantaj pentru vaccinații din România: legea a fost publicată în Monitorul Oficial

Încă un avantaj pentru vaccinații din România: legea a fost publicată în Monitorul Oficial

Avantajele pentru vaccinații din România sunt evidente. Se discută chiar de anumite restricții doar pentru cei care nu s-au vaccinat. Iată legea de care se vor bucura cei care aleg să se imunizeze.

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază de o zi liberă, conform unei legi publicate luni în Monitorul oficial (L221/2021), informează Hotnews. Mai mult, dacă faci două doze, vei avea două zile. Se aplică atât pentru angajații din sistemul public, cât și pentru cei din privat, studenți sau cadrele militare.

Vaccinații din România au zile libere de la stat

Mai exact, este vorba despre câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaților din sistemul public și privat. De asemenea, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor și studenților. Mai mult, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate și al soldaților și gradaților profesioniști.

Ziua liberă se acordă în baza adeverinței de vaccinare eliberate. Dacă ziua liberă coincide cu cea a vaccinării, persoanele au obligația depunerii adeverinței de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare. Beneficiază și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum și al persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilități.

Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajații trebuie să informeze angajatorul cu privire la opțiunile de programare a zilelor libere pe care urmează să le solicite, în vederea asigurării în condiții optime a funcționării activității.

Cea mai bună ofertă pentru vaccinați vine de la Piața Obor: cum primești ”mici cu de toate”

Într-o notă mai amuzantă, printre “avantajele” celor care au ales să se vaccineze, au fost și micii din Obor. O terasă din Piața Obor din Capitală s-a alăturat efortului național de vaccinare cu o ofertă pe care puțini români o pot refuza: cei care se vaccinează au fost recompensați cu o porție gratuită de mici cu de toate.

Astfel, în Piața Obor din București, autoritățile sanitare au inaugurat un centru mobil de vaccinare. Zona, recunoscută pentru traficul pietonal intens, este ideală pentru amplasarea unei astfel de soluții.

Citește și: