În sfârșit, Facebook Messenger te enervează mai puțin: schimbarea care trebuia să vină demult

În sfârșit, Facebook Messenger te enervează mai puțin: schimbarea care trebuia să vină demult

În cazul în care Facebook Messenger a devenit pentru tine o sursă semnificativă de stres, pentru că primești foarte multe mesaje nedorite, gigantul lui Zuckerberg a găsit o soluție deșteaptă.

Experiența pusă la dispoziție de Facebook Messenger pentru conversații va avea parte de un upgrade în următoarea perioadă. Noua actualizare care a început să se propage la nivel global îți face viața mai ușoară când vine vorba de blocarea mesajelor de la necunoscuți, cât și ștergerea în masă a acelorași conversații nedorite.

Schimbările au fost introduse în contextul aniversării zilei unui internet mai sigur – Safer Internet Day. Cu această ocazie, printr-o postare pe blogul companiei, oficialii Facebook au atras atenția asupra faptului că vor amplifica numărul de opțiuni construite în jurul Cererilor de Mesaje sau Message Requests.

În final, îți va fi mai ușor să ștergi seturi întregi de mesaje sau să blochezi conturi suspicioase. În plus, Facebook promite că lucrează la ”noi moduri pentru a simplifica raportarea abuzurilor și hărțuirii pentru utilizatori”, oferind un feedback mai concludent la fiecare raportare semnalată.

Cei de la Facebook au profitat de ocazie și pentru a aminti utilizatorilor de funcțiile introduse în ultimul an, precum App Lock, care se reflectă în blocarea accesului la Messenger prin autentificare biometrică. Așa, te poți asigura că nimeni nu-ți poate accesa contul și conținutul din spate fără acordul tău explicit. De asemenea, acum poți defini în mod explicit cine îți poate trimite cereri de mesaje, prieteni ai prietenilor, nimeni. Ține doar de tine.

Important este că poți limita numărul celor care te agresează în fiecare zi, mai ales dacă vrei să configurezi comportamentul Facebook Messenger pentru copilul tău. Cei de la Facebook au promis și că lucrează la o funcție prin care să depisteze într-o manieră eficientă persoanele care trimit în masă cereri de mesaje persoanelor minore.

filtrare facebook messenger