05 feb. 2021 | 14:42

Cea mai ciudată platformă pe care ajunge Facebook Messenger: conversațiile, măsurate la propriu în metri

ACTUALITATE
Cea mai ciudată platformă pe care ajunge Facebook Messenger: conversațiile, măsurate la propriu în metri

În viitorul apropiat, conversațiilor de pe Facebook Messenger îți vor fi servite la câțiva centimetri în fața ochilor în ferestre de câțiva metri. Nu știu de ce ți-ai dori așa ceva.

Printre multe companii deținute de Facebook, Oculus este cea mai puțin populară. Nu are miliarde de utilizatori ca WhatsApp sau Facebook, dar Zuckerberg a simțit totuși că nu ți-a ”legat-o” suficient de cea mai mare rețea socială din lume.

Din acest motiv, a optat să-ți aducă Facebook Messenger în realitate virtuală. Dacă trăiai pentru un moment cu impresia că nu este vorba de o experiență extrem de ciudată, te înșeli amarnic.

În efortul celor de la Facebook de integra și mai mult toate platformele din portofoliu, compania tocmai a început să propage Messenger pentru Oculus. Momentan, platforma este disponibilă pentru Quest și Quest 2, iar dacă te-ai autentificat pe oricare dintre echipamentele VR cu contul de Facebook, ar trebui să poți iniția o conversație cu prietenii de pe rețeaua socială printr-o fereastră de Messenger care, în practică, ți se va părea că are o diagonală de câțiva metri și o ții la câțiva centimetri de ochi.

Oculus Quest Facebook Messenger

Pentru interacțiune, poți, în mod evident, să tastezi un mesaj în realitate virtuală, dar ai și posibilitatea de a trimite fraze model, gata scrise, sau poți folosi funcția voice-to-text pentru a transcrie cuvintele tale în mesaje. Dacă vrei să folosești funcția pentru a sări dintr-o conversație pe Messenger într-un Oculus Party și ulterior într-un joc online multiplayer în VR, ai și această posibilitate.

Efortul din spatele acestui nou proiect a fost detaliat pe blogul oficial Oculus, cu un accent pe partea de securitate a datelor. Aparent, discuțiile de pe Messenger nu îți modifică în niciun fel setările de intimitate pe care le ai pe Oculus. De asemenea, Oculus Chats nu pleacă nicăieri, iar dacă vrei să socializezi cu prietenii de pe platformă folosind acea aplicație, o poți face în continuare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele