17 mart. 2021 | 10:25

Ideea revoluționară de la Google: vrea să știe cum dormi ca să-ți schimbe viața în bine

ACTUALITATE
Ideea revoluționară de la Google: vrea să știe cum dormi ca să-ți schimbe viața în bine

Au trecut trei ani de când Google a lansat primul său smart display, cu Home Hub (denumit ulterior Nest Hub), care și-a revendicat locul pe noptiera noastră. De atunci, compania a realizat versiuni mai mari și mai utile ale dispozitivului.

Totuși, cu cel mai recent Nest Hub, Google a adăugat o funcție surpriză care ar putea face ecranul inteligent mai util. A doua generație Nest Hub are un senzor radar Soli care detectează mișcarea și folosește aceste date pentru a determina dacă dormi.

Cu noul Nest Hub, Soli va permite dispozitivului să „urmărească” în timp ce dormi – fără cameră. Google denumește această funcție Sleep Sensing. Va trebui să plasezi display-ul la câțiva metri de pat și să îl înclini spre corpul tău. După un proces de calibrare și configurare, senzorul poate prinde mișcări la „niveluri incredibil de precise”, potrivit managerului Ashton Udall.

Lucruri precum „mișcarea micrometrică a pieptului care se mișcă în sus și în jos în timp ce respiri”, de exemplu. Apoi, algoritmul Google îți va analiza mișcarea și va determina când dormi, când ești neliniștit sau treaz și îți va oferi un raport în fiecare dimineață. De asemenea, poți alege să partajezi aceste informații cu aplicația Fit pentru a-ți monitoriza tiparele de somn.

Monitorizarea somnului prin detectarea mișcării tale, cu Nest Hub de la Google

Acest lucru, desigur, ridică câteva îngrijorări, cea mai evidentă fiind faptul că există o mulțime de mișcări în pat care nu au nimic de-a face cu somnul. Ce se întâmplă atunci? Algoritmii Google vor analiza datele de mișcare și vor monitoriza ce tipare sunt mișcările legate de somn și vor ignora lucrurile care nu sunt.

Nest Hub este, de asemenea, proiectat pentru a monitoriza o persoană simultan, iar în timpul calibrării va trebui să te așezi în mijlocul locului în care dormi de obicei. Nu este încă clar cât de bine dispozitivul va fi capabil să analizeze mișcările partenerului tău – cât de bine funcționează toate acestea este ceva ce va trebui să vedem singuri când vom testa unul.

“Are și controlul gesturilor, așa că vei putea trece cu mâna prin partea frontală a dispozitivului pentru a-l opri sau porni, vei putea flutura mâna pentru a amâna alarma de dimineață”, au explicat dezvoltatorii.

Cel mai important este că Nest Hub va genera rapoarte de somn. Astfel, utilizatorii vor putea urmări de câte ori se trezesc în timpul nopții, dacă tușesc sau sforăie. Apoi, dispozitivul îți face o serie de recomandări, pe baza rapoartelor, pentru un somn mai bun.