29 oct. 2021 | 11:25

Cum s-au descurcat Toyota, Hyundai și Ford în testele de siguranță: care mașină este cea mai sigură în 2021

ACTUALITATE
Cum s-au descurcat Toyota, Hyundai și Ford în testele de siguranță: care mașină este cea mai sigură în 2021

Organizația care se ocupă cu testarea sigurenței pe care o au vehiculele, EuroNCAP, a dat publicității rezultatele ultimelor sale teste la care au fost verificate trei modele Hyundai, unul Ford și unul Toyota.

European New Car Assessment Programme sau EuroNCAP a dat publicității rezultatele evaluării siguranței pentru cinci noi modele. Este vorba despre Hyundai Ioniq 5, Hyundai Tucson, Ford Mustang Mach-E, și Toyota Yaris Cross au obținut toate un rating de cinci stele, în timp ce micul Hyundai Bayon a primit patru stele.

Noul vehicul complet electric al Ford, Mustang Mach-E, seamănă foarte puțin cu mașina cu care împarte numele. În timp ce vechiul model sport s-a chinuit să câștige trei stele în 2017, noul Mustang Mach-E și-a asigurat cu hotărâre cele cinci stele.

Al patrulea model testat de această dată de EuroNCAP, Toyota Yaris Cross, calcă pe urmele modelelor Mirai și Yaris obținând un rating similar de cinci stele. Mașina, disponibilă cu sisteme de propulsie alimentate cu benzină sau hibride fără încărcare la priză sau HEV a fost testată pentru siguranță atât în Australia cât și Europa, două piețe importante pentru Yaris Cross, iar ratingul final a fost dat de EuroNCAP în colaborare cu organizația-soră ANCAP.

Hyundai a fost vedeta testelor

Însă, conform oficialilor EuroNCAP, „Hyundai impresionează de această dată cu trei noi modele. Electricul Ioniq 5 și SUV-ul Tucson au obținut un rating de cinci stele, iar Hyundai Bayon patru stele”.

Cu toate acestea, Tucson a depășit doar la limită standardele impuse sistemelor de asistență pentru a ajunge la calificativul de top de cinci stele, atât acest model cât și Ioniq 5, au un nivel bun al siguranței generale. Mai mult, Crossoverul Bayon, care a intrat într-un segment deja supraaglomerat și extrem de competitiv, asigură o protecție solidă în eventualitatea unui accident și deține funcții performante de evitare a evenimentelor neplăcute. Astfel micul vehicul a obținut un rating de patru stele.