Huawei P50 Pro, telefonul cu cea mai bună cameră din lume, chiar dacă NU merită cumpărat

Huawei P50 Pro, telefonul cu cea mai bună cameră din lume, chiar dacă NU merită cumpărat

DxOMark a devenit cea mai relevantă publicație din piață când vine vorba de teste de cameră foto. Din păcate, chiar dacă telefoane precum noul Huawei P50 Pro merită toată aprecierea pentru performanța foto, nu le poți recomanda pentru achiziție.

Huawei continuă să facă progrese remarcabile când vine vorba de performanța foto video a terminalelor de top din portofoliu. Acest progres remarcabil se poate observa și dacă ne uităm la noul P50 Pro, smartphone-ul lansat în urmă cu câteva zile. În prima fază, terminalul este disponibil doar pentru piața din China, deși are mari șanse să ajungă la un moment dat și pe meleaguri mioritice.

Pe de altă parte, însă, când va ajunge pe meleaguri mioritice, nu merită cumpărat. Gadgetul vine la pachet cu Harmony OS, un sistem de operare construit pe bază de Android care, în mod regretabil, nu a atras suficient de mulți dezvoltatori din afara Chinei încât să conteze. În Huawei App Gallery nu găsești aplicațiile băncilor din România, aplicațiile de la Google, precum YouTube, Google Maps și nu numai.

Huawei P50 Pro – telefonul cu cea mai bună cameră

Gadgetul celor de la Huawei a fost testat de DxOMark la scurt timp după lansare și, dincolo de handicapul pe partea de software, terminalul a obținut cea mai mare notă dată vreodată de publicația online. Este vorba de un scor combinat de 144 de puncte, defalcat conform schemei de mai jos, 149 de puncte pentru foto, 107 puncte pentru zoom și 116 puncte pentru video.

Nici camera frontală dedicată selfie-urilor nu pare să aibă vreun minus evident, obținând 106 puncte. În review-ul complet pe care îl găsești la această adresă, cei de la DxO laudă senzorul principal de 50 de megapixeli, dar și modulul monocrom de 40 de megapixeli pentru o acuratețe deosebită a culorilor, o plajă dinamică mare și o imortalizare foarte precisă a detaliilor. Rămâne de tine să te hotărăști dacă aceste particularități justifică prețul.

huawei p50 pro dxomark