Noul smartphone de la Huawei: ce lipsește telefonului de top al asiaticilor

Noul smartphone de la Huawei: ce lipsește telefonului de top al asiaticilor

Huawei a dezvăluit noile smartphone P50 și P50 Pro, acestea fiind primele sale telefoane care utilizează HarmonyOS 2 încă de la bun început. Compania a început să lanseze sistemul de operare pe dispozitivele sale existente la începutul lunii iunie.

Trecerea la HarmonyOS a fost făcută parțial din cauza sancțiunilor SUA care au lovit drastic compania Huawei. Împreună cu încetinirea producției și reducerea capacității companiei de a furniza componente cu tehnologie americană, restricțiile au determinat Google să oprească actualizările oficiale Android de la Google.

Huawei a trecut la o versiune open source. De asemenea, a fost împiedicat să folosească aplicațiile și serviciile Google pe cele mai recente telefoane. S-a sugerat că HarmonyOS este de fapt o versiune a Android-ului open-source. Sancțiunile par să fi afectat, de asemenea, alegerea procesorului Huawei și în cazul ultimelor sale telefoane.

P50 și una dintre variantele P50 Pro se mândresc cu chipsetul Qualcomm Snapdragon 888 4G cu grafică Adreno 660. Qualcomm a primit permisiunea în noiembrie pentru a vinde câteva cipuri către Huawei. Celelalte modele folosesc propriul procesor Huawei Kirin 9000, dar nu se menționează suportul 5G pentru niciunul dintre dispozitive.

Noile smartphone ale Huawei nu beneficiază de tehnologia 5G

P50 și P50 Pro, care sunt destinate pieței chinezești, au afișaje de 6,5 inci și 6,6 inci, cu rate de reîmprospătare de 90Hz și respectiv 120Hz. Ambele dispozitive utilizează aceeași cameră de 13MP orientată spre față.

Setul de camere din spate al lui P50 Pro include lentile True-Chroma mono de 50MP color și 40MP mono, o cameră de 13MP ultra-wide și o cameră foto teleobiectivă de 64MP. P50 are o cameră True-Chroma de 50MP, un ultra-wide de 13MP și un teleobiectiv de 12MP. Dispozitivele au clasa IP68 pentru rezistența la stropire, apă și praf.

Ambele telefoane acceptă încărcare cu fir foarte rapidă de 66W, iar P50 Pro oferă încărcare wireless de 50W. P50 are o baterie de 4100mAh, în timp ce P50 Pro are o capacitate de 4360mAh.

P50 începe de la 695 dolari pentru un model cu 8 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare și va fi disponibil în septembrie. Între timp, P50 Pro va fi disponibil începând cu 12 august, iar prețutl de pornire va fi de aproximativ 927 dolari pentru aceeași capacitate de memorie și stocare ca și P50 de bază. Huawei nu a clarificat dacă sau când va vinde dispozitivele în afara Chinei.

Citește și: