Hoverboard-ul din „Back to the Future II” este aici. Iar inventatorul dronei cu care poți să zbori este un român

Hoverboard-ul din „Back to the Future II” este aici. Iar inventatorul dronei cu care poți să zbori este un român

Hoverboard-ul din „Back to the Future II” este în sfârșit aici. Iar inventatorul lui este chiar un român.

Dar este mult mai discret decât un skateboard din anii ’80 care se întâmplă să sfideze gravitația. Este mai mult ca dispozitivul lui Green Goblin din filmul „Spiderman”.

Într-un nou clip viral cu titlul „Acest om trăiește în 2030”, o persoană poate fi văzută zburând de-a lungul unui drum public, călare pe ceva ce pare a fi o dronă de mare putere cu opt elice.

Probabil că această cascadorie a încălcat mai multe legi, dar cel puțin “călărețul de drone” a decis să poarte o cască de protecție.

După cum s-a demonstrat, videoclipul nu este un fake CGI. Uimitorul dispozitiv de zbor este vândut de o companie numită Omni Hoverboards și probabil costă peste 20.000 de dolari, după cum subliniază TMZ. Cu toate acestea, este puțin probabil să poți pune mâna pe unul în curând.

Mai multe videoclipuri online arată de ce este capabil „hoverboard-ul – dronă”. Un video arată un bărbat care se ridică deasupra liniei copacilor, peste un iaz de la țară. Este cel puțin impresionant.

Hoverboard-ul este folosit ca o dronă zburătoare

Potrivit site-ului web al companiei, acesta este „primul hoverboard real”. Inventatorul său, românul Cătălin Alexandru Duru, a depășit recordul mondial pentru cel mai lung zbor cu hoverboard, aproximativ 275 de metri, în 2015, conform Guinness Book of World Records.

Canadianul de origine română a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung zbor cu un hoverboard. Cătălin Alexandru Duru, un inventator din Canada, a reuşit să se ridice cinci metri deasupra apei lacului Ouareau din Quebec şi să înainteze 275 de metri, de cinci ori mai mult decât era necesar să atingă acest record.

“Am vrut să demonstrez că un zbor stabil poate fi obţinut şi cu un hoverboard, ce poate fi controlat doar cu ajutorul picioarelor”, a spus Duru, care a obţinut performanţa cu ajutorul unui aparat proiectat chiar de el, dar inspirat de invenţia celor de la Hendo.

Hoverboard-ul este un skateboard zburător, idee ce şi-a făcut debutul încă din 1989, în filmul „Înapoi în viitor II”. Însă compania Hendo şi-a propus să transpună această idee în realitate, construind un astfel de mijloc de transport care se poate ridica doar câţiva centimetri deasupra solului şi a cărui baterie durează circa 15 minute. Însă cu cei 500.000 de dolari pe care i-au strâns cu ajutorul Kickstarter, cei doi antreprenori de la Hendo îşi doresc să aplice tehnologia şi în alte domenii.

Citește și: