Hoții pot intra în iPhone-ul tău pentru a-ți fura banii: cum reușesc să te lase fără venituri

Hoții pot intra în iPhone-ul tău pentru a-ți fura banii: cum reușesc să te lase fără venituri

În luna iunie, tot mai multe rapoarte arătau că hoții de iPhone din Brazilia, au găsit o opțiune și mai profitabilă, pentru a lăsa utilizatorii fără telefoanele lor.

Ei bine, în spatele acestui lucru nu stătea faptul că aceștia ar fura dispozitivele pentru a le revinde. Infractorii își însușeau telefonaele pentru a intra în conturile bancare ale victimelor lor, reprezentând o oportunitate financiară mai mare decât dacă ar fi revândut acele iPhone-uri.

Totuși, foarte multe persoane se întrebau cum reușesc aceștia să obțină câștiguri financiare. Potrivit unui raport din Folha de S. Paulo, s-a determinat cum hoții putea accesa datele atât de sensibile ale victimelor lor.

Potrivit poliției, care a arestat una dintre bandele implicate în ”trendul” de furturi ale iPhone-urile, spargerea conturilor bancare nu era nicidecum o operațiune complicată. Aceștia au afirmat că tehnica funcționează începând cu iPhone 5 până la iPhone 11.

În principiu, modul în care funcționează este să scoată cartela SIM din iPhone. După aceea, cartela SIM era introdusă într-un alt telefon.

Hoții folosesc o metodă ingenioasă de a intra în iPhone-ul tău

Ulterior, ceea ce trebuie să facă este să apeleze la o căutare pe rețelele de socializare a adresei de e-mail a persoanei al cărei telefon l-au furat. De obicei, adresa de e-mail utilizată, de multe ori este aceeași cu care a fost creat ID-ul Apple. După aceea, resetează parola ID-ului Apple cu ajutorul unui număr de telefon.

Cu noua parolă creată, hoții pot accesa apoi iCloud Keychain pentru a afla parolele stocate de utilizator pe dispozitivele lor sau, în unele cazuri, unii utilizatori chiar stochează parolele în aplicația Notes. Este de fapt un proces surprinzător de simplu, care folosește sisteme care sunt deja în vigoare, spre deosebire de alte tehnici de hacking care ar necesita hardware suplimentar.

Acestea fiind spuse, în urma raportului anterior, Apple a declarat că vor facilita utilizatorilor ștergerea unui iPhone furat, deși nu au detaliat cum.