Statul care va interzice parolele prea ușor de ghicit

Statul care va interzice parolele prea ușor de ghicit
16:40 08.10.2018

Parolele prea simple și prea ușor de ghicit pot fi o problemă reală în anumite situații, așa că un stat are de gând să le interzică prin lege.

Cu toții am folosit, la un moment dat, cel puțin o parolă de tipul ”12345” sau ”parola” – nu pentru că n-am putea crea una mai complexă, ci din comoditatea de a reține rapid o astfel de înșiruire mai logică de caractere. Parolele simple sunt ușor de ghicit, dar există soluții și pentru asta.

California a adoptat o nouă lege care ar trebui să ducă la dispariția unor astfel de parole. Conform legii, producătorii de gadgeturi trebuie să ofere parole complexe și unice dispozitivelor, dar și alte funcții de securitate ”rezonabile”. Asta presupune și că producătorul trebuie să îi ofere clientului o metodă prin care să genereze o parolă pentru prima folosire a dispozitivului.

Într-adevăr, o parolă ca ”1234” e ușor de folosit la nivel universal de un producător, dar nu e tocmai benefică, mai ales că mulți utilizatori nu fac o schimbare.

Legea The Information Privacy: Connected Devices va intra în efect pe 1 ianuarie 2020 și are ca scop diminuarea numărului și efectelor atacurilor cibernetice care se folosesc de parole ușor de ghicit.

La începutul lui 2018, o investigație arăta că mii de angajați ai guvernului SUA au calculatoare cu date confidențiale protejate de parole prea slabe sau prea evidente. Și în Australia s-a descoperit că 26% dintre funcționarii publici folosesc parole pe care le-ai putea intui destul de rapid.

”Aceste parole protejează sisteme ale diverselor agenții guvernamentale, calculatoare unde sunt stocate informații confidențiale”, arată Caroline Spencer, auditor-șef în cazul investigației din Australia. Aceasta adaugă că ”încă descoperim agenții care nu iau în serios riscurile la care supun sistemele de informații pe care le au.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI