Honda anunț interesant: unde va vinde doar mașini electrice

Honda anunț interesant: unde va vinde doar mașini electrice

Producătorul de automobile declară că va introduce zece vehicule electrice în termen de cinci ani.

Honda se axează pe cea mai mare piață auto din lume, promițând că toate modelele pe care le introduce în China după 2030 vor fi electrice, în timp ce CEO-ul Toshihiro Mibe continuă cu obiectivul producătorului auto japonez de a renunța la mașinile cu motor cu combustie la nivel global până în 2040.

Honda a anunțat că va introduce zece vehicule electrice în gama sa „e: N Series” în termen de cinci ani, cu două modele, e: NS1 și e: NP1.

În plus, va fi consolidat un parteneriat strategic cu Contemporary Amperex Technology, cel mai mare producător mondial de baterii pentru mașini electrice, a spus Honda. Cele două companii au semnat un acord de cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării anul trecut, când Honda a cumpărat o participație de aproximativ 1 la sută în CATL.

A avea un punct de sprijin puternic în China este o condiție prealabilă pentru ca Honda să își atingă obiectivul neutru în carbon în 2040, a declarat Takeshi Miyao, analist la Carnorama.

„Acesta este cel mai bun scenariu pentru ca Honda să își extindă presiunea asupra vehiculelor electrice”, a adăugat el, menționând că, în timp ce Honda are o alianță cu gigantul american General Motors, China este cea mai avansată piață a vehiculelor electrice.

Competitie acerbă

Cu toate acestea, Honda se va confrunta cu o concurență dură. Toyota și Nissan sunt, de asemenea, în China, Toyota planificând 15 modele de electrice până în 2025, iar Nissan spune deja că va vinde doar modele electrice și hibride până la acea dată.

Între timp, fabrica din Shanghai a Tesla produce acum mai multe vehicule electrice decât cea din Fremont, California. De asemenea, americanii au raportat livrări record în China săptămâna aceasta, livrând 56.006 de mașini. Și sectorul vehiculelor electrice din China este dominat din ce în ce mai mult de mărci autohtone precum Nio și Xpeng.

Cu toate acestea, vehiculele electrice din China se află pe o traiectorie ascendentă. Cifrele Asociației Naționale de Autoturisme au arătat că livrările de vehicule cu energie nouă, care includ vehicule electrice și hibrizi plug-in, au crescut cu 202% față de anul trecut.

La nivel global, Honda a declarat că dorește ca vehicule electrice să cuprindă 40% din vânzările totale până în 2030, 80% până în 2035 și 100% până în 2040.

„Pentru a atinge aceste obiective rapid și constant, în China, după 2030, Honda nu va mai introduce niciun nou model cu motor pe benzină și va electriza toate modelele noi care vin pe piață”, a declarat șeful companiei.

Citește și: