Guillermo del Toro se reinventează: care este, de fapt, subiectul filmului „Nightmare Alley”, cea mai așteptată peliculă din 2022

Guillermo del Toro se reinventează: care este, de fapt, subiectul filmului „Nightmare Alley”, cea mai așteptată peliculă din 2022

Guillermo del Toro regizează filme din 1986, de la primul său scurtmetraj “Doña Lupe”. Mulți erau familiarizați cu filmele sale de groază în anii 1990, dar abia în 2006 “Pan’s Labyrinth” l-a făcut un nume cunoscut.

Nightmare Alley este noua sa aventura cinematografică cu o distribuție de milioane, inclusiv Bradley Cooper, Cate Blanchett și Rooney Mara. Cel mai nou film al său este un throwback la filmul său de debut în limba engleză din 1997, “Mimic”, conform Deadline.

Așadar, după succesul „Shape of Water” care a câștigat trofeul Oscar pentru „Cel mai bun film al anului” în 2017, regizorul Guillermo del Toro se pregătește de lansarea producției „Nightmare Alley” (Aleea Groazei). Primul trailer al filmului a fost făcut public, alături de posterele personajelor principale și secundare din distribuție.

Guillermo del Toro: „Va fi un film foarte diferit față de producțiile din trecut și față de cum mă știe lumea”

Cu un casting impresionant condus de Cate Blanchett, Bradley Cooper, Willem Dafoe și Rooney Mara, Guillermo del Toro a pregătit unul dintre cele mai așteptate filme ale anului viitor. Filmul va intra în cinematografele din România pe 25 februarie 2022.

Descris ca un „thriller psihologic neo-noir”, filmul îl are în centrul atenției pe Bradley Cooper în rolul carismaticului Stanton Carlisle, un artist din lumea carnavalului care se pricepe la manipularea oamenilor din public.

În trailerul filmului de un minut și jumătate, personajul lui Bradley Cooper recunoaște, sub presiunea unui detector de minciuni, că este un medium și că poate citi mințile oamenilor dacă se află în circumstanțele potrivite. Alături de el, se află restul distribuției într-un teaser care te incită.

Talentatul regizor se reinventează. Guillermo Del Toro a declarat că „Nightmare Alley” nu va fi genul de film horror sau fantasy pe care fanii genurilor respective l-ar aștepta din partea lui. În schimb, este mai mult un film noir, clasic decât unul horror.

Mi s-a mai întâmplat și cu Crimson Peak, când oamenii au intrat la film și așteptau un horror. Știam că este o romanță gotică și a fost foarte dificil să comunicăm acest lucru. Dar da, acest film nu va avea niciun element supranatural. Nu e nimic fantastic, totul se întâmplă în lumea reală. Va fi un film foarte diferit față de producțiile din trecut și față de cum mă știe lumea, dar da, titlul și numele creează o impresie falsă”, a declarat Del Toro.

Citește și: