Greșeala uriașă pe care o fac toți șoferii. Nu face niciodată asta cu telefonul în mașină

Greșeala uriașă pe care o fac toți șoferii. Nu face niciodată asta cu telefonul în mașină

Sunt multe greșeli pe care numeroși șoferi le fac, fără să își dea seama. Iată de ce nu trebuie să îți încarci telefonul în mașină.

Știm că telefonul ne este indispensabil oriunde mergem. Vorbim la el, plătim cu el, ne orientăm cu el, chiar lucrăm de pe el.

Știi cum e să ai 1% din bateria telefonului mobil, mai ales în momentele în care nu ai un încărcător în apropiere. Totuși, când suntem în mașină, avem o soluție la îndemână: să-l încărcăm în portul USB al autoturismului. Dar acest gest pe care îl fac toți șoferii are destul de multe dezavantaje, conform Impact.ro.

Mulți șoferi își încarcă telefonul în mașină: iată de ce nu e bine

În general, portul USB al mașinii oferă mai puțină putere decât este nevoie pentru a încărca telefonul. Acest lucru face ca telefonul mobil să consume mai multă energie la o rată mai mare.

Așadar, dacă adaptorul este defect sau, pur și simplu, nu este făcut pentru dispozitiv, acesta poate trimite prea multă putere. Acest lucru determină supraîncălzirea bateriei și deteriorarea componentelor, adică își reduce durata de viață.

Care este explicația? Conectorul USB pe care îl avem în mașină este de obicei folosit pentru dispozitive care consumă greu, cum ar fi o memorie USB. Trebuie spus că modelul și vârsta telefonului joacă și ele un rol, așa că trebuie să ținem cont și de acești factori.

Mai mult, acest obicei nu este doar dăunător pentru telefonul tău mobil, ci și mașinii tale. Este foarte probabil că dacă ne încărcăm telefonul în mașină în mod regulat, ajungem să deteriorăm bateria mașinii, mai ales dacă avem de-a face cu un model mai vechi de mașină.

Totuși, dacă chiar trebuie urgent să îți încarci telefonul în mașină, încearcă să utilizezi cabluri de încărcare de aceeași marcă ca smartphone-ul pe care îl ai.

Citește și: