Google revoluționează căutarea pe internet, din nou: ce este MUM

Google revoluționează căutarea pe internet, din nou: ce este MUM

Google ne surprinde din nou cu o îmbunătățire a modului său de căutare. El a activat un instrument util și foarte puternic de căutare on line. MUM este modelul gândit să ofere răspunsuri mai sofisticate.

Google promite îmbunătățiri sesizabile pentru motorul său de căutare. El a activat acest instrument, pentru a oferi un nivel mai profund de înțelegere pentru mai multe tipuri de căutare. De asemenea, prin MUM, Google vrea ca răspunsurile să fie cât mai utile la interogări.

Financial Times scrie că Google va răspunde la întrebări cât mai complexe. Ei apreciază că în aceste condiții, alte site-uri de specialitate, vor pierde mult trafic web.

Google a îmbunătățit multe la motorul său de căutare în ultimul deceniu. Acesta permite căutări cu voce, Knowledge Graph și  RankBrain.

Ce însemnă MUM?

Denumirea de MUM a noului instrument vine de la ”multitask unified model”. Google spune că după ce acesta va fi perfecționat, căutarea online va deveni un serviciu și mai sofisticat. Va fi un asistent virtual profesionist, care caută pe web soluții la întrebări din ce în ce mai complexe.

Primele indicii despre MUM au apărut în luna mai la conferința anuală a dezvoltatorilor. Acolo nu s-au dat foarte multe detalii despre cum va funcționa sistemul. Cercetătorul Pandu Nayak spune că MUM va răspunde la tot felul de întrebări pe care, cei care caută pe Google, se feresc să le pună.

Nayak a adăugat că, în cele din urmă, aplicațiile modelului MUM vor ajunge mult dincolo de căutare. ”Ne gândim la MUM ca la un fel de platformă”, a spus el. Aceasta folosește o tehnică numită ”transformer”, care permite unei mașini să analizeze cuvintele în context. Google nu va mai căuta diferențiat, pe cuvinte, ci în urma unei analize contextuale.

Tehnica a fost dezvoltată pentru prima dată la Google în 2018. O demonstrație de efect a fost sistemul GPT-3 de anul trecut. Un sistem dezvoltat de OpenAI, care i-a uimit pe mulți cu capacitatea sa de a genera paragrafe întregi de text care sună coerent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: