Creatorii celui mai sigur motor de căutare reinventează e-mailul: promisiunea DuckDuckGo

Creatorii celui mai sigur motor de căutare reinventează e-mailul: promisiunea DuckDuckGo

DuckDuckGo este foarte cunoscut ca fiind cel mai sigur motor de căutare care se bazează foarte mult pe confidențialiate. Dezvoltatorii au anunțat acum un nou serviciu care va aduce noi îmbunătățiri de securitate în cadrul e-mail-ului.

Noul serviciu își propune să împiedice trackerele de e-mail. Protecția prin e-mail este acum disponibilă în versiune beta. Este un serviciu de redirecționare gratuit care elimină pixelii de urmărire din e-mailurile tale, cu scopul de a îți proteja datele personale.

Aproximativ 70% din e-mailuri conțin trackere, notează DuckDuckGo. Acestea pot fi folosite pentru a spune expeditorului când ați deschis un e-mail, dispozitivul cu care l-ați accesat și chiar unde vă aflați când l-ați citit. Compania notează că urmăritorii pot fi folosiți și pentru direcționarea anunțurilor.

Pentru a utiliza serviciul de protecție prin e-mail, va trebui să vă înscrieți pentru a obține o adresă de e-mail gratuită @ duck.com. DuckDuckGo va extrage orice tracker din e-mailurile trimise la adresa respectivă și va redirecționa mesajele către căsuța de e-mail obișnuită. Compania spune că sistemele sale nu vor salva niciodată e-mailurile, nici măcar adresa de e-mail a expeditorului sau a destinatarului.

Când primești e-mailul, vei putea vedea la ce trackere, dacă este cazul, a renunțat DuckDuckGo. De asemenea, poți genera adrese aleatorii pentru a împiedica companiile să te urmărească prin e-mail. Această parte a serviciului este similară cu opțiunea Hide My Email de la Apple. Abordarea DuckDuckGo funcționează pe platforme, cu ajutorul aplicației și extensiei browserului său.

Cel mai sigur motor de căutare vine cu o opțiune inedită în cadrul e-mailului

Dacă te gândești la faptul că un site sau o aplicație ți-ar putea trimite mesaje de tip spam sau va distribui adresa ta de e-mail către terțe aplicații, poți crea o adresă de unică folosință. De exemplu, acest lucru ar putea fi util atunci când ai apela la înscrierea pentru o variantă trial a unui program.

De asemenea, va oferi un nivel de protecție în cazul în care adresa de e-mail este expusă în cazul unui acces nepermis sau atac cibernetic. Nimeni nu ar ști ce adresă de e-mail utilizezi pentru alte servicii. DuckDuckGo spune că va fi foarte ușor să dezactivezi o adresă privată de e-mail, dacă dorești să nu mai primești e-mailuri prin ea.

DuckDuckGo a deschis o listă de așteptare pentru beta Protecția prin e-mail și nu va trebui să furnizezi informații personale pentru a te înscrie. Îți vei revendica locul în conformitate cu un marcaj de timp salvat pe dispozitivul tău și vei primi o notificare atunci când îți poți crea adresa de e-mail @ duck.com.

Pentru a te înregistra, deschide aplicația DuckDuckGo pe iOS sau Android, apoi accesează Setări, Funcții beta și Protecție e-mail, apoi selectează opțiunea ”Înscrieți-vă în lista de așteptare”.