04 aug. 2021 | 18:05

Google Maps, mai util ca niciodată: funcțiile care te ajută enorm, dar nu te-ai fi așteptat să vină vreodată

ACTUALITATE
Google Maps, mai util ca niciodată: funcțiile care te ajută enorm, dar nu te-ai fi așteptat să vină vreodată

În ultimul an, Google Maps a primit o mulțime de funcții noi pentru a te ajuta să te deplasezi, să plătești parcarea și să fii la curent cu noile servicii din vecinătatea ta.

Astfel, Google a implementat o nouă actualizare în cadrul iOS, dezvăluind și mai multe dintre funcțiile sale cele mai utilizate pentru a te ajuta să le accesezi mai rapid. În același timp, pionierul tehnologic a luat decizia de a adăuga și un mod întunecat pentru a reduce tensiunea asupra ochilor atunci când utilizezi aplicația pe timpul nopții sau unde este un deficit de luminozitate.

De asemenea, aplicația a primit o nouă opțiune de localizare live pentru iMessage care te poate ajuta să observi cu o exactitate mai mare unde se află atât prietenii cât și cei dragi. Această opțiun îți va permite să partajezi locația ta în timp real în același timp în care trimiți mesaje text, atingând butonul Google Maps.

Deși funcția este activă în mod implicit timp de o oră, poți alege să extinzi durata până la trei ziel sau să o dezactivezi apăsând butonul de oprire. Locația live reamintește de caracteristicile de siguranță încorporate în aplicațiile de tip ”Uber” sau ”Lyft”.

Google Maps vine cu noi opțiuni pentru tine

Dacă folosești frecvent Hărți Google pentru a verifica condițiile de trafic, acum poți pune aceste informații direct pe ecranul de pornire cu un nou widget. Același lucru este valabil și pentru bara de căutare, care îți permite să cauți locuri de vizitat sau să găsești destinații frecvente printr-o atingere.

Desigur, funcțiile de acces rapid sunt posibile datorită introducerii de către Apple a widgeturilor iPhone cu iOS 14, toamna trecută. Modul întunecat se explică de la sine și îl poți activa prin setări. Este ciudat că a durat atât de mult până când funcția altfel omniprezentă a ajuns pe iOS.