Dezvoltarea de aplicații, mai profitabilă ca niciodată: câți bani au făcut creatorii din iOS și Android

Dezvoltarea de aplicații, mai profitabilă ca niciodată: câți bani au făcut creatorii din iOS și Android

Sensor Tower Store Intelligence au făcut anumite estimări care arată că dezvoltarea de aplicații este mai profitabilă ca niciodată. Potrivit evaluărilor acestora, cheltuielile utilizatorilor din întreaga lume au ajuns la 64,9 miliarde de dolari în prima jumătate a 2021.

Chiar dacă aceste cheltuieli au crescut cu peste 24 de puncte procentuale comparativ cu anul trecut, analiștii sunt de părere că în cazul creșterii de la an la an în ceea ce privește piața de telefonie mobilă, este una oinferioară.

Potrivit estimărilor acestora, AppStore va genera 41,5 miliarde de dolari la nvielul total din achiziții în aplicații precum și din abonamente sau jocuri premium. Suma este de aproape 2 ori mai mare decât veniturile generate de către Google Play care a înregistrat venituri de 23,4 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2021.

Chiar și așa, piața Google va înregistra o creștere anuală mai mare decât cea a Apple. Veniturile Google Play au crescut cu 30% în primul semestru al acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019. Traiectoria ascendentă în magazinul Google a fost determinată de contextul pandemic cu care s-a confruntat întregul glob.

Dezvoltarea de aplicații generează venituri importante

În ceea ce privește aplicațiile cu cele mai mari venituri realizate, pe primul loc se află TikTok, fiind aplicația non-jocuri care a reușit să obțină cele mai mari încasări la nivel mondial. Se estimează astfel că aplicația a obținut peste 920 de milioane de dolari în prima jumătate a anului, ceea ce înseamnă o creștere de 74% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cel de-al doilea loc a fost în continuare ocupat de YouTube, iar utilizatorii au umplut conturile cu 564,7 milioane de dolari. Dacă până acum, Tinder era cel clasat pe primul loc, de această dată o coborât pe locul al 3-lea, generând venituri estimate la aproximativ 520,3 milioane de dolari. Locurile 4 și 5 sunt ocupate de către aplicația japoneză de benzi desenate Piccoma, respectiv platforma de streaming Disney+.

Citește și: