22 sept. 2021 | 16:15

Google lucrează la două smartphone-uri: cum vor face concurență Samsung

ACTUALITATE
Google lucrează la două smartphone-uri: cum vor face concurență Samsung

Gigantul american Google, care își dezvoltă propriile cipset-uri, are în lucru două smartphone-uri. Acestea vor concura cu Samsung care a lansat același gen de telefoane pliabile.

Inițial, platforma de search a anunțat că va produce un singur telefon smart, care este deja în procesul de design. Acum, Google a început lucrul la un al doilea smartphone pliabil. Cele două vor purta numele de interne de cod Passport și Jumbojack.

Passport este primul telefon, iar Jumbojack cel de-al doilea. Deocamdată, detaliile privitoare la Jumbojack sunt foarte limitate. Se știe doar că el se va plia pe sistemul folosit de vechile telefoane cu clapetă. La fel, acesta va avea și el două ecrane, unul interior și unul exterior. Când telefonul va fi deschis și va fi folosit ecranul interior, cel exterior se va închide automat.

Telefoanele pliabile sunt în trend?

În ultimul timp, telefoanele cu ecrane ”împăturite” au fost foarte discutate în presa de specialitate. Cele mai recente lansări de acest gen fiind de la Samsung. El a ieșit pe piață cu Flip3 și Z Fold3. A venit însă momentul să vedem cum o să ne surprindă Google cu noile sale telefoane care se pliază. Oricum datorită designului lor, acestea ridică probleme puțin diferite față de cele care le folosim în mod uzual.

Așa cum știm Google își produce propriile cipset-uri. Deocamdată, le folosește în parale cu cele achiziționate de la furnizori. Dar, acest lucru îi oferă și avantaje. Acum, poate să își reducă anumite costuri de achiziție și astfel face economii. Încă o parte bună a faptului că își produce propriile plăcuțe de cipuri este faptul că optimizările acestora vor fi făcute special pentru telefoanele pe care vrea să le folosească. Google se bucură, în acest fel, că nu mai este condiționat de achiziții care întârzie și care îi creează probleme în producție.