Google Chrome versus Mozilla Firefox: browserul care pierde teren în fața concurenței

Google Chrome versus Mozilla Firefox: browserul care pierde teren în fața concurenței

Firefox și Google Chrome sunt două dintre cele mai populare și utilizate browsere din lume. Amândouă sunt alegeri solide pentru navigarea pe web, cu biblioteci existente excelente, interfețe de utilizator curate și performanță excelentă.

Totuși, în ultimii 3 ani, Firefox a pierdut un număr semnificativ de utilizatori. Aceștia au trecut la Chrome sau alt browser bazat pe motorul de randare dezvoltat de Google.

Dacă în decembrie 2018 Firefox avea aproximativ 244 de milioane de utilizatori activi, în iulie 2021, numărul utilizatorilor Firefox a scăzut la 198 de milioane.

Conform datelor publicate de Firefox, în 2 ani și 8 luni, browser-ul dezvoltat de Mozilla a pierdut în jur de 46 de milioane de utilizatori.

Statisticile indică faptul că utilizatorii care au renunțat la Firefox au trecut la un browser care folosește motorul Chromium, dezvoltat de Google.

La ora actuală există foarte multe browsere care se bazează pe Chromium. În evidență ies doar Chrome și Edge, dezvoltate de Google și de Microsoft. Deci, Mozilla este în faza în care duce o luptă disproporționată cu doi dintre cei mai mari giganți din tehnologie.

Din punctul ăsta de vedere Chrome este preferențial. Google  nu se sfiește să-și optimizeze site-urile și aplicațiile web special pentru Chrome, ignorând standardele web pe care Firefox le respectă. Astfel, utilizatorii sunt practic forțați să folosească Chrome, când anumite componente ale aplicațiilor Google nu merg bine în Firefox.

Cele două browsere au avantaje și deopotrivă dezavantaje.

Dacă vă pasă de confidențialitatea dvs. și nu doriți ca datele să vă fie colectate, mai bine alegeți să utilizați Firefox.

Chrome este destul de complet și intuitiv. Firefox este foarte complet, dar poate fi destul de dificil de gestionat pentru unii oameni. Cu toate acestea, avantajul competitiv al Firefox stă în respectarea confidențialității utilizatorului.

În concluzie, dacă doriți un browser intuitiv pentru a face câteva căutări pe internet, Google Chrome este cel mai potrivit. În schimb pentru a personaliza experiența și pentru a beneficia de confidențialitate accesați Firefox.

Utilizatorii de internet trebuie să își facă propriile alegeri, dar în final cel mai câștigat va fi browser-ul pe care poți să navighezi cel mai ușor și cel mai intuitiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: