Browserul Microsoft Edge intră în secolul 21: funcția care te face să-ți pese de ”noul” Internet Explorer

Browserul Microsoft Edge intră în secolul 21: funcția care te face să-ți pese de ”noul” Internet Explorer

Microsoft Edge mai are mult de lucru până să se lupte de la egal la egal cu Google Chrome sau Mozilla Firefox, dar asta nu înseamnă că nu faci eforturi semnificative prin actualizări constante.

Încă de acum câțiva ani, din 2019, dacă folosești același cont de Google pe Chrome pe PC sau Mac și mobil, îți poți sincroniza sau continua activitatea de navigare de pe un dispozitiv pe altul. Asta înseamnă că intri pe o adresă web pe desktop sau deschizi un link de la un prieten, iar când pleci de la birou, o poți vedea imediat în Chrome pe telefon pentru că utilizezi același cont de Google pe amândouă.

Microsoft a început să facă ceva similar printr-o actualizare la Edge, browserul pe care îl găsești nativ pe Windows 10, dar pe care îl poți instala și pe Mac, Android sau iPhone. În cazul în care folosești instrumentul de navigare al gigantului din Redmond pe mai multe dispozitive, activitatea ta poate fi sincronizată între ele printr-o funcție intitulată ”tab sharing”, partajare a tab-urilor.

Cu tab sharing, poți începe să citești o pagină web pe computer și să o trimiți către laptop sau smartphone. După o perioadă inițială de testare în luna aprilie, pe un public limitat, funcția este acum disponibilă pe Windows și macOS, cu condiția să te autentifici cu același cont Microsoft pe toate.

Cum profiți la maxim de noul Microsoft Edge

Propagarea noii funcții detaliate inițial de Windows Latest se va desfășura pe etape. Asta înseamnă că s-ar putea să treacă până la câteva săptămâni până să ajungă la toți utilizatorii browserului. Chiar și așa, mecanismul de care vei putea profita este unul destul de simplu.

Când funcția îți va fi disponibilă, în fereastra de navigare, vei vedea icoana unui laptop sau smartphone în bara de adresă. Când apeși pe acel buton, vei vedea o listă cu dispozitivele pe care ai instalat Edge și ești autentificat cu același cont Microsoft. Orice link trimiți, se va reflecta într-o notificare pe terminalul tău cu Android sau iOS. Atingi notificarea și deschizi rapid adresa web. Dacă vrei să trimiți un link de pe mobil către un PC cu Windows 10, vei vedea o notificare cu acel link în Action Center.

Citește și: