Google Chrome te ajută să-ți vezi parolele ”cu alți ochi”: ce s-a schimbat în noua versiune

Google Chrome te ajută să-ți vezi parolele ”cu alți ochi”: ce s-a schimbat în noua versiune

Nu trec două zile, iar Google Chrome mai beneficiază de o actualizare. De această dată este vorba de versiunea 88 a popularului browser și vine cu câteva funcții foarte utile.

Pe nouă din zece site-uri pe care le accesezi, în ziua de azi, ești invitat să-ți faci un cont. Indiferent dacă este un site de știri, un magazin online sau un forum. Fără un browser care să faciliteze memorarea lor, dacă nu cumva iei decizia neinspirată de a folosi aceeași parolă peste tot, viața ți-ar fi foarte dificilă.

În acest context, noul Chrome 88 pune accent pe administrarea și schimbarea parolelor. O nouă interfață te ajută în timp real să vezi câte parole slabe ai și te avertizează că ar trebui să iei o decizie pe marginea lor.

Noua versiune de Google Chrome este disponibilă pentru Windows, Mac sau Linux și, dacă nu cumva ți s-a instalat automat, poți facilita procesul din meniul principal al aplicației, la secțiunea Help/Ajutor cu un click pe About Google Chrome. La final, vei fi nevoit să repornești browser-ul.

În secunda doi, poți apăsa pe poza ta de profil din Google și să apeși pe cheiță pentru a ajunge la noua secțiune de administrare a parolelor. Ca alternativă, poți accesa acest link – chrome://settings/passwords. Apasă pe Check passwords (Verifică parole) și vei vedea imediat parolele care trebuie schimbate pentru că au fost incluse într-un atac la scară largă din ultimii ani și, dacă le folosești și în altă parte, ți-ar putea face viața foarte dificilă.

Aparent, există un sistem automatizat și prin intermediul căruia poți actualiza simplu și rapid mai multe parole dintr-un foc, dar nu am avut încă ocazia să-l testez. ”Poate vrei să-ți actualizezi nume de utilizatori și parole multiple cu ușurință, într-o singură locație accesibilă.”, insistă oficialii Google în postare de pe blogul companiei prin intermediul căreia a fost anunțată noua versiune. ”Din acest motiv, începând cu Chrome 88, poți administra toate parolele tale mai rapid și mai ușor, din Chrome Settings”, se mai arată în document.

Citește și: