19 dec. 2020 | 10:47

Cum îți ștergi urmele din Chrome și elimini întregul istoric în doar câteva momente

ACTUALITATE
Cum îți ștergi urmele din Chrome și elimini întregul istoric în doar câteva momente

Dacă ai o afinitate pentru combinații de taste, te vei bucura să afli că acestea te ajută să-ți ștergi toate urmele de navigare din Google Chrome în doar câteva momente.

Indiferent ce laptop folosești, cu ce sistem de operare, Google îți pune la dispoziție o combinație de taste pentru a fi cât se poate de eficient când vine vorba de eliminarea întregului istoric de navigare. Asfel, nimeni nu va știi pe ce site-uri ai intrat în afară de tine, fără să pierzi timp navigând prin meniuri stufoase.

Deschide Google Chrome și navighează pe internet ca de obicei. Indiferent ce fereastră ai în prim plan, în funcție de sistemul de operare pe care îl utilizezi, apelează la una dintre combinațiile de taste de mai jos. Este important de reținut că, deși vorbim de combinații de trei taste, nu implică niciun fel de grabă. Ții apăsat pe prima tastă în timp ce apeși pe a doua, iar în final apeși pe a treia. Este simplu.

  • pe Windows sau Linux apasă pe CTRL + Shift + Delete
  • pe Mac apasă pe Command + Shift + Backspace (Tasta Backspace din dreapta sus are pe ea textul Delete pe anumite sisteme Apple. Despre aceea este vorba)
  • pe Chromebook apasă pe CTRL + Shift + Backspace
  • pe un iPhone sau iPad cu tastatură fizică atașată apasă pe Command + Y

Imediat după ce ai apelat la combinațiile de mai sus, vei întâmpina o fereastră precum cea de mai jos. Apeși la Time range pentru a alege perioada de informații cumulate de Google Chrome pe care le dorești șterse. Valoarea implicită este ”All time” (Dintotdeauna). Poți opta și pentru ultima oră, ultimele 24 de ore, ultimele șapte zile sau ultimele patru săptămâni.

Implicit, când ai apăsat pe Clear data, ștergi istoricul de navigare pe perioada aleasă, cookie-urile aferente site-urilor accesate și toate imaginile sau alte fișiere generate de acele site-uri pe sistemul tău. Dacă vrei să ștergi mai multe decât atât, fă un click pe Advanced și mai poți bifa istoricul de descărcări, parolele salvate, informațiile pe care le-ai completat în diverse formulare sau parametri pe care i-ai definit în anumite pagini web. Din nou, un click pe Clear Data este suficient.

google chrome curatenie

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele