Mai mulți bani pentru angajații celui mai puternic retailer din lume

Mai mulți bani pentru angajații celui mai puternic retailer din lume

Angajații Amazon au acum motive de bucurie. Compania le va majora plata pe oră, au anunțat reprezentanții celui mai puternic retailer online din lume.

Succesul în business de care se bucură gigantul Amazon se propagă și asupra angajaților săi. Datorită profiturilor din ce în ce mai mari, compania își permite acum să plătească salarii mai mari.

Câți bani vor primi acești angajați

Plata pe oră pentru angajații Amazon va ajunge la 22,50 de dolari, au anunțat, marți, reprezentanții companiei. Amazon a fost printre primii retaileri care au stabilit un salariu minim de 15 dolari pe oră în anul 2018.

De asemenea, oficialii Amazon au declarat că intenționează să angajeze peste 125.000 de lucrători în depozite și transporturi în Statele Unite.

Majorările salariale vin în contextul în care piața muncii din Statele Unite ale Americii se confruntă cu un deficit acut de personal. Companiile au ajuns să concureze între ele pentru atragerea angajaților, motiv pentru care ofertele de muncă devin din ce în ce mai atractive pentru cei interesați de un job.

De exemplu, Walmart declarat la începutul acestei luni că a planificat să angajeze 20.000 de lucrători la divizia sa de lanț de aprovizionare înainte de debutul sezonului aglomerat al vacanțelor.

Mai mult decât atât, pentru a atrage angajați, compania a pregătit și alte beneficii pentru personal. Reprezentanții retailer-ului online au declarat, de curând, că Amazon va plăti 100% din taxa de școlarizare a facultății pentru 750.000 de angajați pe oră din Statele Unite ale Americii.

Compania va acoperi costul școlarizării colegiului, taxelor și manualelor pentru angajații cu ora din rețeaua sa de operațiuni, dar doar după 90 de zile de angajare.

Beneficiul se va aplica sutelor de instituții de învățământ din toată țara, au transmis, încântați, reprezentanții companiei.

De asemenea, uriașa companie va începe să susțină programe de diplomă de liceu și certificatele de engleză ca limbă a doua pentru angajații săi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: