Gigantul comerțului online și-a schimbat logo-ul pentru că semăna cu Hitler: ce a greșit Amazon

Gigantul comerțului online și-a schimbat logo-ul pentru că semăna cu Hitler: ce a greșit Amazon

Amazon, compania-gigant din e-commerce, s-a văzut nevoită să-și schimbe logo-ul pentru că semăna prea tare cu fostul lider nazist Adolf Hitler.

Amazon a dat-o în bară cu un nou logo ce a atras imediat atenția pe internet. Mai mulți oameni au semnalat faptul că noul logo seamănă cu fostul lider nazist Adolf Hitler. Reacțiile negative n-au rămas fără răspuns pentru că Amazon a decis imediat să-l schimbe.

Compania a făcut mutarea, însă, extrem de subtil.

Amazon, criticată pentru logo-ul care semăna cu Hitler

În imaginea de mai jos vezi logo-ul inițial – cel din stângă și cel cu care a fost schimbat – adică cel din dreapta. Pentru o mai bună comparație, în mijloc îl ai pe fostul lider al Germaniei din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Logo-ul a fost lansat în luna ianuarie și a devenit imediat ținta criticilor pe internet.

Amazon e un gigant în zona comerțului online și nu numai. Are servicii de cloud și chiar propria platformă de streaming video – Amazon Prime. Luna trecută, compania a fost în centrul atenție după ce Jeff Bezos a anunțat că se retrage de la conducerea Amazon, compania pe care a fondat-o. Anunțul a venit după cel mai bun trimestru din istoria gigantului din comerțul online.

Fondatorul companiei va lua parte în continuare la marile decizii ale gigantului, după cum a confirmat chiar Bezos, la scurt timp după ce a anunțat că nu se va mai afla la cârma companiei înainte de finele acestui an.

„Voi rămâne angajat în marile decizii ale Amazonului”, a scris el într-o scrisoare către angajații săi, susținând că va avea astfel mai mult „timp și energie” să se concentreze asupra proiectelor sale filantropice, asupra companiei sale aerospațială Blue Origin și cotidianului Washington Post, pe care îl deține.

Miliardarul american va rămâne președinte al consiliului de administrație, funcție care îi va permite să facă un pas înapoi de la conducerea de zi cu zi a companiei. Funcția proaspăt eliberată i-a revenit lui Andy Jassy, unul dintre vicepreședinții companiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: