03 feb. 2021 | 06:36

Jeff Bezos renunță la funcția de CEO Amazon, după ce gigantul și-a dublat profiturile

ACTUALITATE
Jeff Bezos renunță la funcția de CEO Amazon, după ce gigantul și-a dublat profiturile

Spre surprinderea întregii planete, Jeff Bezos tocmai a anunțat că se retrage de la conducerea Amazon, compania pe care a fondat-o. Anunțul vine după cel mai bun trimestru din istoria gigantului din comerțul online.

Nimeni nu a avut mai mult de câștigat decât Amazon din pandemia de coronavirus. Oamenii au făcut mai multe cumpărături ca niciodată în această perioadă. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că una dintre cele mai mari companii din lume și-a dublat profitul în trimestrul al patrulea, până la 7,2 miliarde de dolari.

Este important de reținut că, pe lângă comerțul electronic, Amazon a câștigat foarte mult și pe partea de telecomunicații, servicii online, servere.

În același anunț referitor la rezultatele financiare, Amazon a anunțat, de asemenea, că fondatorul său, Jeff Bezos, renunță la rolul de CEO pentru a rămâne președintele Consiliului de Administrație. Cu alte cuvinte, fondatorul companiei va lua parte în continuare la marile decizii ale gigantului, după cum a confirmat chiar Bezos, la scurt timp după ce a anunțat că nu se va mai afla la cârma companiei înainte de finele acestui an.

„Voi rămâne angajat în marile decizii ale Amazonului”, a scris el într-o scrisoare către angajații săi, susținând că va avea astfel mai mult „timp și energie” să se concentreze asupra proiectelor sale filantropice, asupra companiei sale aerospațială Blue Origin și cotidianului Washington Post, pe care îl deține.

Miliardarul american va rămâne președinte al consiliului de administrație, funcție care îi va permite să facă un pas înapoi de la conducerea de zi cu zi a companiei. Funcția proaspăt eliberată va cădea în sarcina lui Andy Jassy, unul dintre vicepreședinții companiei. Jassy ocupă la ora actuală poziția de șef a diviziei de servicii web a grupului. Anunțul este unul șocant, având în vedere că astfel de decizii majore scapă de obicei în mediul online sub forma unui zvon sau a unor speculații.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele