Gigantul Amazon, pus la pământ de o amendă colosală: rămâne Bezos fără bani, de Sărbători?

Gigantul Amazon, pus la pământ de o amendă colosală: rămâne Bezos fără bani, de Sărbători?

Cel mai puternic retailer online din lume, Amazon, se confruntă cu probleme financiare, din cauza unei amenzi uriașe.

Amazon a fost sancționat cu 1,13 miliarde euro în Italia.

Pentru ce a fost amendată compania?

Autoritatea italiană din domeniul concurenței a sancționat gigantul retailer, pe care îl acuză de abuz de poziție dominantă în piață.

Reprezentanții autorităților italiene de control susțin că Amazon a afectat a afectat companiile concurente în domeniul serviciilor de logistică din e-commerce, din cauza practicilor pe care acesta le aplică pe piață.

Potrivit italienilor, compania lui Jeff Bezos ar fi impus mai multor comercianți folosirea serviciului său de logistică Fulfilment by Amazon (FBA), afectând în acest mod concurența și crescându-și puterea în piață.

Nu e pentru prima dată când Amazon se confruntă cu astfel de probleme în Italia. Să ne amintim că, în luna noiembrie a acestui an, autoritățile au sancționat retailer-ul cu alte 68 milioane euro.

Pentru Amazon, ultimele săptămâni nu au fost deloc ușoare. Compania se confruntă cu nemulțumirea angajaților, care solicită mai multe beneficii de la angajator. Mai exact, de Black Friday, angajații Amazon de la mai multe puncte logistice aproape că au boicotat cumpărăturile și perioada de reduceri, solicitând mai mulți bani pentru munca pe care o depun în cadrul firmei, dar și condiții mai bune la serviciu.

Mai mult decât atât, acuzațiile au ajuns și mai departe. „Pandemia a dezvăluit modul în care Amazon plasează profiturile înaintea proprii angajați, a societății și a planetei noastre”, s-a scris pe site-ul „Make Amazon Pay”. De asemenea, „Make Amazon Pay” a acuzat compania și că se eschivează de taxe.

„Amazon ia prea mult și dă prea puțin înapoi. Este timpul să facem ca Amazon să plătească”, explică oamenii nemulțumiți de practicile gigantului retailer.

Purtătorul de cuvânt al Amazon, Kelly Nantel, a declarat pentru Business Insider că „facem eforturi pentru a îmbunătăți competitivitatea. salariile si beneficiile”.

Citește și: