General Motors și Ford au ajuns la un acord în ceea ce privește o dispută mai veche

General Motors și Ford au ajuns la un acord în ceea ce privește o dispută mai veche

General Motors și Ford Motor au convenit să oprească printr-un acord o bătălie legală cu privire la utilizarea denumirii „BlueCruise”.

Într-o notificare depusă săptămâna trecută în instanță, cei doi producători auto au declarat că se află în „procesul de soluționare a tuturor cererilor și cererilor reconvenționale în cauză”. Un judecător a fost de acord să respingă procesul, cu condiția ca producătorii auto să finalizeze un acord în termen de 60 de zile. Nu au fost date detalii.

Un purtător de cuvânt al Ford a declarat că acordul nu a fost finalizat încă, dar a declarat că producătorul auto american nr. 2 va „folosi în continuare numele BlueCruise, așa cum facem astăzi pentru F-150 și Mustang Mach-E și pentru Expediția 2022”.

GM a declarat că ambii producători de autovehicule „au rezolvat amiabil cazul și procedurile aferente. În acest moment, nu mai avem alte comentarii”.

Lunile trecute, GM și filiala sa, Cruise, au intentat un proces pentru a opri Ford să folosească numele BlueCruise. GM a declarat că producătorii de autovehicule au purtat „discuții prelungite” în această privință, dar nu au reușit să o rezolve.

O situație curioasă

„Ford știa ce face”, a spus General Motors în proces. „Decizia Ford de a schimba marca prin utilizarea unei mărci de bază utilizate de GM și Cruise va provoca inevitabil confuzie”.

GM a anunțat în 2012 că va folosi numele Super Cruise pentru tehnologia de asistență a conducătorului hands-free și comercializează tehnologia folosind acest nume din 2017.

Ford consideră că procesul este „lipsit de merit și frivol”, spunând că „șoferii de zeci de ani au înțeles ce este controlul vitezei de croazieră, fiecare producător de automobile îl oferă și „Cruise”este o prescurtare obișnuită pentru această funcție.”

Producătorii de automobile au folosit cuvântul „croazieră” de zeci de ani pentru a descrie sistemele care permit șoferilor să stabilească o viteză pe care mașina o va menține, de obicei în timpul conducerii pe autostradă.

Unitatea de vehicule cu autoturism Cruise, deținută majoritar de GM, funcționează din 2013.

Ford a anunțat că va folosi numele BlueCruise pentru tehnologia sa de conducere hands-free în aprilie a acestui an.

Citește și: