22 sept. 2021 | 17:25

Noi detalii despre puterea următoarelor modele electrice de Hummer: cât vor fi de puternice, de fapt

ACTUALITATE
Noi detalii despre puterea următoarelor modele electrice de Hummer: cât vor fi de puternice, de fapt

GM pregătește ceva cu adevărat special pentru viitoarele sale modele.

În ultima vreme, General Motors a discutat destul de mult despre ce capacități are noua sa tehnologie de baterii, Ultium. Cu toate acestea, compania nu a discutat și despre motoarele pe care aceste celule se presupune că le vor alimenta.

Săptămâna trecută, acest lucru s-a schimbat, atunci când compania a dat detalii despre noile sale motoare Ultium Drive. Vor exista trei modele diferite, astfel, un model cu tracțiune frontală de 180 kW, o variantă cu tracțiune față și spate de 255 kW și un motor de asistență pentru tracțiunea integrală de 62 kW.

De altfel, compania a declarat că atât motorul cât și bateria vor compune un întreg „ecosistem”.

„Ultium Drive combină motoarele electrice și transmisiile într-o singură treaptă de viteză pentru a crește puterea – generată de celulele bateriei Ultium – pe roțile următoarelor vehicule electrice GM. Compania va conduce proiectarea și dezvoltarea arhitecturii modulare a Ultium Drive. Acesta va fi mai receptiv decât echivalentele sale cu ardere internă, cu un control precis al cuplului motorului pentru o performanță netedă” se arată în comunicatul companiei.

Nu se știu încă foarte multe detalii

Compania nu a vorbit despre datele specifice de cuplu și densitatea de putere ale fiecărui motor, dar a susținut că ar trebui să ofere performanțe „excelente” pe aceste fronturi. De asemenea, a dezvăluit că Hummer EV 2022 va include trei dintre modelele de 255 kW. GM susține că  acestea vor permite vehiculului să accelereze de la zero la 100 de kilometri pe oră în aproximativ trei secunde.

GM spune că inginerii săi au proiectat motoarele având în vedere scalabilitatea. Fiecare poate fi realizat folosind instrumente și tehnici de fabricație similare. De asemenea, a găsit o modalitate de a integra componente precum invertorul de putere direct în motoare, lucru pe care compania a spus că ar trebui să micșoreze costurile și să simplifice producția.