25 mart. 2021 | 16:29

Funcția surpriză de la WhatsApp care îți face pozele să dispară: de ce s-ar putea ca românii să n-aibă acces la ea

ACTUALITATE
Funcția surpriză de la WhatsApp care îți face pozele să dispară: de ce s-ar putea ca românii să n-aibă acces la ea

WhatsApp actualizează constant aplicația pentru a oferi noi funcții și remedieri pentru baza de utilizatori. Iată mai multe detalii despre funcția de la WhatsApp – Disappearing Photos.

WhatsApp este una dintre cele mai importante platforme de social media de astăzi. S-a dezvoltat constant și a adăugat noi funcții pentru a oferi mai multă accesibilitate utilizatorilor. De asemenea, lucrează pentru a rezolva erorile și problemele cu care s-au confruntat utilizatorii aplicației.

Printr-o actualizare viitoare, WhatsApp va aduce o funcție care se poate dovedi extrem de utilă. Pe scurt, Disappearing Photos te asigură că nu mai lași poze la voia întâmplării în chat.

După mesaje și pozele dispar din WhatsApp. Dar nu pentru toți

Prima funcție era cea prin care mesajele dispăreau. WhatsApp a adus mesajele care dispăreau, unde utilizatorii puteau decide termenul limită pentru textele lor. De îndată ce expira limita de timp, mesajul dispărea din chat-urile expeditorului și ale destinatarului în WhatsApp.

Această caracteristică a fost iubită de mulți utilizatori și WhatsApp a planificat să o introducă și în fotografii.

Totuși, modul în care va funcționa funcția de dispariție a fotografiilor va fi puțin diferit. Vor exista două opțiuni.

În fotografia standard care dispare, expeditorul și destinatarul o pot vizualiza până la momentul în care au deschis imaginea și sunt încă în chat. Există, de asemenea, o opțiune de autodistrugere în care imaginea trimisă va fi legată de timp și va dispărea singură odată cu expirarea termenului limită. Utilizatorii pot utiliza această funcție și cu videoclipuri.

Fotografiile care au fost trimise prin această caracteristică nu pot fi exportate, astfel încât destinatarul nu poate salva niciuna dintre fotografiile acestea care le sunt trimise. WhatsApp nu a pus încă funcția de detectare a capturilor de ecran, deci poate fi o problemă pentru unii. Această caracteristică a fost văzută pentru prima dată pe Instagram, iar acum această caracteristică și-a făcut loc și în Whatsapp.

Funcția va apărea în viitoarea actualizare WhatsApp și va aduce un buton complet nou aplicației, în timp ce trimiți imagini.

Odată ce utilizatorul selectează imaginea pe care dorește să o trimită, va putea vedea un nou buton asemănător temporizatorului lângă câmpul „Add Caption”. El poate utiliza acest buton pentru a trimite imaginea și, odată ce destinatarul deschide imaginea, va primi un mesaj care va spune că conținutul media va dispărea când va părăsi chatul.

Cu toate acestea, WhatsApp s-ar putea să aibă o problemă la nivelul acestei funcții la nivel global din cauza legilor, reglementărilor și politicilor urmate de fiecare țară în parte. Acest lucru se referă în principal la statele membre UE.

WABetaInfo notează că, pe Instagram, nu poate fi utilizată opțiunea de poze și videouri care se șterg automat. De la acest exemplu există presupunerea că nici opțiunea pozelor care dispar nu va fi disponibilă în WhatsApp. Vom vedea însă în ce formă va ajunge, și când, și dacă țări ca România vor fi incluse.