Trucul mai puțin știut pe WhatsApp: citești mesajele fără ca ceilalți să știe că ai făcut asta

Trucul mai puțin știut pe WhatsApp: citești mesajele fără ca ceilalți să știe că ai făcut asta

Pe WhatsApp, când trimiți un mesaj, primești și-o confirmare de livrare, și-o confirmare de citire. Dar dacă nu vrei să vadă ceilalți c-ai citit mesajul, cum faci? Din fericire, există o soluție.

În momentul în care un mesaj e trimis pe WhatsApp, sunt trei confirmări care urmează: că se încearcă trimiterea, că a fost livrat cu succes și că a fost citit. Cel din urmă e marcat prin cele două bife albastre de sub mesaj.

Să vezi un mesaj și să nu răspunzi ți-ar putea crea probleme, sau discuții ulterioare, dar poți evita sistemul WhatsApp prin care sunt trimise aceste confirmări.

Pe Android e suficient să adaugi un widget pentru WhatsApp pe homescreen. Îl poți face cât de mare vrei, îți apar mesajele și abia când intri în aplicație, și în chatul respectiv, ele apar ca citite. Pe iOS poți face același lucru prin widget și funcționează la fel.

Totodată, pe ambele sisteme de operare poți lăsa mesajele să apară în meniul cu notificări și le vezi acolo. Tot ca necitite apar. Similar, îți pot apărea mesajele de pe WhatsApp pe lockscreen. Poți regla din setări ce anume apare pe lockscreen și ce nu. Pe iPhone poți apela și la Siri să-ți citească mesajele, dar în română ar putea suna cel puțin ciudat și uneori de neînțeles.

În fine, ultima soluție e să dezactivezi informarea de citire. Singurul dezavantaj e că nici tu nu vei vedea când cealaltă persoană a citit mesajul.

WhatsApp, mai util ca niciodată și pe desktop

Până recent WhatsApp Web era doar o oglindire a ce aveai pe telefon, minus câteva funcționalități. Din fericire, din martie, poți iniția apeluri vocale și video direct de pe computer.

Discuțiile sunt criptate, la fel ca-n cazul mesajelor scrise. Până acum, dacă voiai să folosești funcția room în varianta desktop a WhatsApp erai direcționat către Messenger.

Citește și:
Etichete: